Petak, 19. travnja 2024.

Operacija nogometaša Karla Sokača prošla dobro, sve je u Božjim rukama

Karlo Sokač (18), perspektivni mladi golman križevačkog Radnika koji je prošao i Dinamovu nogometnu školu, teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila na Staru godinu u križevačkom naselju Radnički dol, piše prigorski.hr.

Karlov otac Davor Sokač za 24 sata rekao je da se nesreća dogodila 10 minuta prije ponoći, a Karlo je sjedio na zadnjem sjedalu osobnog automobila BMW bjelovarskih registarskih oznaka kojim je upravljao godinu stariji vozač. Na mjestu suvozača u trenutku izlijetanja automobila s ceste sjedio je vozačev vršnjak star 19 godina. Vozač koji nije bio pod utjecajem alkohola i njegov suvozač prošli su s lakšim ozljedama, dok je Karlo teško stradao. Stradali su mu vratni kralješci, oduzete obje noge i lijeva ruka.

Index.hr piše da je vozač zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad automobilom, sletio u kanal te udario u betonski stup. Izvukao se s lakšim ozljedama i na licu mjesta je podvrgnut alkotestiranju te su mu izvađeni uzorci krvi i urina zbog testiranja na droge. Mladi vozač je uhićen.

Karlov otac za 24 sata je rekao da je Karlo operiran u Traumatološkoj klinici u Draškovićevoj u Zagrebu, da je operacija prošla dobro, no njegovo stanje još uvijek je kritično.

– U teškom je stanju. Liječnici su zadovoljni operacijom, obavljena u skladu sa svim standardima i normama. To je najbolja bolnica u Hrvatskoj za takve slučajeve i među najboljima u Europi. Sad je sve u Božjim rukama, stanje je i dalje neizvjesno – rekao je Davor Sokač za 24 sata.

Objavio je i dirljiv status na Facebooku:

“Dragi prijatelji hvala vam svima na podršci. Oprostite, ne mogu odgovarati na sve pozive i poruke. Mojem Karlu sada počinje najvažnija utakmica, ona na bolničkom krevetu. Sine moj, uvijek sam ti govorio da je život borba. Neka ti dragi Bog pomogne. Karlo moj, ljubavi moja.”

zatvori