Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Djevojčica Tena prva je rođena beba u koprivničkom rodilištu u ovoj godini

Malena Tena prvo je dijete rođeno ove godine u rodilištu koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek.

Djevojčica je na svijet stigla jučer navečer oko 21:30 sati i treće je dijete u koprivničkoj obitelji Tušek. Rekao nam je to dr. Ivica Stanišić, voditelj Odjela za ginekologiju i opstetriciju koprivničke bolnice.

– Imali smo sreće da je jučer, 1. siječnja u 21:30 sati rođena prva beba. Trećerodilja je donijela na svijet djevojčicu tešku 3190 grama i dugačku 48 centimetara.

Snimila Silvija Škoda.

U Koprivničko-križevačkoj županiji trend je da u posljednjih nekoliko godina imamo desetak rodilja manje, istaknuo je doktor Stanišić te naglasio da je 2019. u koprivničkoj bolnici bilo 784 poroda, ali je rođeno 10 djece više zbog blizanačkih trudnoća.

Jedan od prvih čestitara rodiljama bio je koprivničko-križevački župan Darko Koren koji je sa svojim suradnicima tradicionalno prvi radni dan u ovoj godini obišao koprivničko rodilište.

– Vjerojatno se veliki broj djece danas rađa u nekim drugim destinacijama, dakle mali Hrvati se rađaju diljem Europe i svijeta. Održavanje broja rođenih je pozitivan podatak. Mi ne možemo direktno utjecati na demografske tokove, ali možemo utjecati na uvjete u kojima liječnici i osoblje bolnice rade.

Snimila Silvija Škoda.

Podsjetimo, u koprivničkoj bolnici stara 2019. godina je ispraćena preseljenjem odjela pedijatrije u novoobnovljene prostore na četvrtom katu bolnice. Tako su oslobođeni dodatni prostori za ginekologiju i porodništvo, a  ulaganja se nastavljaju i u novoj godini, rekao je ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić.

– U ovom času traju radovi na prostoru za prijem rodilja u koprivničkoj općoj bolnici koji će biti gotovo do kraja veljače. Vjerujem da ćemo onda građanima prezentirati potpuno novi i uređeni prostor koji će po svojim funkcionalnostima i mišljenju struke biti potpuno prilagođen našim rodiljama.

Župan je rodiljama i njihovim bebama, uz prigodne poklone, poželio puno zdravlja. Čestitke je uputio i medicinskom osoblju odjela rodilišta, uz zahvalu za njihov predani rad.

zatvori