Četvrtak, 28. ožujka 2024.

KLJUČNA UTAKMICA SEZONE Saračević: Ovaj derbi ima puno veći ulog od onoga prije deset dana

Rukometašice Podravka Vegete ove subote čeka derbi susret 24. kola Prve hrvatske ženske rukometne lige protiv rivala Lokomotive. Ovo je sigurno najvažnija utakmica ove sezone za Podravkašice što se tiče domaćeg prvenstva, a pobjeda od minimalno tri pogotka razlike dovela bi ih na prag osvajanja jubilarnog 25. naslova prvakinja domaćeg prvenstva.

Podsjetimo, Podravkašice su prije deset dana izbacile Lokomotivu u četvrtfinalu Hrvatskog kupa (26:19), a u subotu moraju pobijediti s minimalno tri pogotka razlike kako bi poboljšale rezultat iz njihovog prvog sraza ove sezone kada su Zagrepčanke slavile s 24:22.

– Ponovno nas čeka derbi s Lokomotivom kao i prije deset dana, ali ovaj puta je puno veći ulog, a to je titula prvaka Hrvatske i kvalifikacije za Ligu prvakinja. Očekujem punu dvoranu, lijepu atmosferu i naravno pobjedu. Lokomotivu cijenim, to je jedna dobro uigrana ekipa koja ima kvalitetu, ali mislim da smo bolji i da moramo pobijediti. Što se tiče zdravstvenog stanja za sada je sve OK, cure dobro treniraju i jedva čekaju subotnju utakmicu – rekao je trener Podravka Vegete Zlatko Saračević.

Odlučujuću utakmicu protiv Lokomotive prokomentirala je i vanjska igračica Alena Ikhneva:

– Atmosfera u ekipi je sjajna i spremamo se za najbitniju utakmicu ove sezone. Bit će teško i borbeno, ali nadam se da na krilima naših navijača možemo doći do željenog rezultata. Ovim putem pozvala bi sve navijače da se odazovu na utakmicu kako bi napravili što bolju atmosferu i dodali nam vjetar u leđa. Mislim da će Lokomotiva biti ista kao i prije deset dana, s tim da je ova utakmica puno veći izazov za njih – kazala je Ikhneva.

Trener Saračević osvrnuo se i na utakmicu prije desetak dana u kojoj je Podravka u potpunosti kontrolirala susret:

– Mi smo definitivno spremni za sve varijante koje nam utakmica ponudi, a najvažnije da popravimo neke stvari koje nisu bile dobre u utakmici prije deset dana. U tako malom vremenu ne može se promijeniti stil igre, ali mogu se poboljšati pojedinci. Ja sam bio zadovoljan s prvim poluvremenom, pogotovo u fazi obrane. Međutim, Lokomotiva je promijenila način igre i tu smo imali manjih problema u napadu. Mislim da nas Lokomotiva nema s čime iznenaditi, ali kada igraju dvije ekipe koje se znaju “u dušu” ne mogu se puno iznenaditi na terenu – zaključio je Saračević.

Na utakmici Podravka Vegete i Lokomotive skupljat će se i dobrotvorni prilozi za obitelj Čirković koja je nedavno u požaru izgubila svoj obiteljski dom.

Utakmica je na rasporedu u subotu s početkom u 18 sati, a ulaznice možete podići u Hotelu Podravina, na recepciji Podravke, u Pivnici Kraluš te u prostorijama RK Podravke (radnim danom od 8 do 15 sati).

zatvori