Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: HRVATSKI KUP Podravka Vegeta je u polufinalu, Zagrepčanke danas jednostavno nisu imale šanse

Rukometašice Podravka Vegete danas su u Sportskoj dvorani Gimnazije ‘Fran Galović’ pobijedile rivala Lokomotivu i izborile polufinale Hrvatskog rukometnog kupa za žene.

Koprivničke rukometašice ušle su u utakmicu na zaista dominantan način. U petoj minuti utakmice rezultat je bio 4:1 za rukometašice Podravka Vegete, a odmah se razbranila Jovana Risović koja je u uvodnim minutama skupila četiri obrane.

U nastavku susreta igra se ipak malo usporila, obje ekipe radile su dosta pogrešaka u napadu. Međutim, igračice Lokomotive nikako nisu uspjele svladati domaću vratarku Risović. S druge strane, najživahnija kod Podravke je Korina Karlovčan koja u 12. minuti utakmice zabija za 5:2.

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena Podravkašice vode s tri razlike (8:5), a gošće iz Zagreba nikako da povežu par dobrih napada i vrate se u utakmicu. Nekoliko minuta prije kraja prvog poluvremena Podravkašice vode s 10:5, a ponajviše zbog sjajne Dejane Milosavljević koja svojim prodorima ‘izluđuje’ gostujuću obranu.

Snimio Marko Posavec.

Do kraja prvog poluvremena Podravkašice su ušle u malu krizu, ali na predah se otišlo s vodstvom Podravke od 11:7.

U drugom dijelu utakmice koprivničke rukometašice pametno su održavale razliku stečenu u prvom poluvremenu. U desetoj minuti nastavka, Podravkašice su vodile pet razlike (18:13), a proigrala je i Čigirinova koja je dva puta bila precizna iz sedmerca i izborila isključenje.

Petnaest minuta prije kraja susreta prvi puta na utakmici ‘digla’ se i Ihnjeva koja je zabila za 20:14, igračice Lokomotive jednostavno ne mogu pratiti tempo Podravka Vegete.

Snimio Marko Posavec.

Dejana Milosavljević zaista igra sjajnu utakmicu iako je nekoliko tjedana bila ‘van stroja’, a u 52. minuti utakmice postigla je pogodak za velikih šest razlike (22:16).

Rukometašice Podravka Vegete rutinski su privele utakmicu kraju, a na kraju su slavile s konačnih 26:19. Koprivničke su rukometašice tako izbacile glavnog rivala za osvajanje naslova i širom si otvorile vrata još jednom trofeju u Kupu.

Hrvatski kup – 1/4 finala
Srijeda, 17. travnja
19:00
Podravka Vegeta – Lokomotiva 26:19 (11:7)

zatvori