Petak, 26. travnja 2024.

PORAZ U DERBIJU PRVENSTVA Podravka Vegeta izgubila od Lokomotive

Rukometašice Podravka Vegete poražene su večeras u derbi-susretu Prve hrvatske rukometne lige za žene. U zagrebačkom Domu sportova slavila je domaća Lokomotiva konačnim rezultatom 24:22, 13:12 na poluvremenu.

I jedna i druga ekipa u dosadašnjem su dijelu prvenstva imale stopostotan učinak s 11 pobjeda u 11 utakmica. Prvo mjesto ljestvice držala je Podravka Vegeta zbog bolje gol-razlike, ali vodstvo su s nova dva boda večeras preuzele Zagrepčanke.

Podravka je bolje ušla u susret i na polovici prvog dijela utakmice vodila 7:4. No, domaće rukometašice brzo su tu prednost sustigle, a onda i prestigle, ponajviše zaslugama Larisse Kalaus koja je do kraja utakmice skupila 10 pogodaka. Rezultat na poluvremenu bio je 13:12 za Lokomotivu, no u drugom dijelu susreta Zagrepčanke odlaze na tri, pa onda i četiri gola prednosti. Podravka se nije predavala i sustigla je i tu razliku, bilo je 20:19, no Lokomotiva je na kraju slavila s dva gola razlike – 24:22.

 

Cure su spremne i počinje utakmica 11. kola 1.HRL za žene protiv Lokomotive!
#doksrcekucaPodravka

Posted by Rukometni klub Podravka Vegeta on Tuesday, January 29, 2019

 

Igračice Podravka Vegete svakako osjećaju umor zbog europskih utakmica u Kupu EHF-a; sljedeća ih čeka u nedjelju u Španjolskoj kod Super Amara Bera Bere. U sastavu nije bilo ni prve vratarke Jovane Risović.

– Odigrali smo jako lošu utakmicu, a utakmica u kojoj promašiš 5 sedmeraca i napraviš 7-8 gluposti ne možeš očekivati pobjedu. Nedopustivo je odigrati tako lošu utakmicu u ovako bitnom trenutku, ovo je jedno od naših najgorih izdanja. Treba ovo izanalizirati i vidjeti zbog čega toliki grč i strah i gdje smo pogriješili – rekao je nakon utakmice trener Zlatko Saračević, a prenosi rk-podravka.hr.

Podravka Vegeta i Lokomotiva jedine su ekipe koje realno konkuriraju za naslov prvakinja Hrvatske. Uzvratni susret igrat će se u Koprivnici u 24. kolu prvenstva, zasad predviđenom za 27. travnja.

zatvori