Petak, 26. travnja 2024.

TAJNI ADUT ZA RUŠENJE HERNING-IKASTA Lea Franušić: Bez obzira na imena protivnika, mislim da ova ekipa može daleko dogurati

Mlada rukometašica Podravka Vegete Lea Franušić na zaista se sjajan način prezentirala koprivničkoj publici u svojoj prvoj europskoj utakmici protiv danskog Nykobing Falstera. Iako je Podravka Vegeta tu utakmicu izgubila (28:25), trener Zlatko Saračević posebno je nahvalio mladu Leu koja je bila proglašena za najbolju igračicu susreta.

Lea Franušić rođena je 2000. godine i igra na poziciji vanjske igračice, a u Podravka Vegeti nosi dres s brojem 14.

Snimio Marko Posavec.

– Dolazim iz Stona, malog mjesta nedaleko od Dubrovnika. Rukometom sam se počela baviti u četvrtom razredu osnovne škole i ovo mi je deveta godina treniranja. U Koprivnicu sam došla prije četiri godine, a u prvoj ekipi provodim svoju drugu sezonu – rekla je Lea Franušić, talentirana mlada rukometašica Podravka Vegete.

U susretu šestog kola EHF-a Kupa protiv Nykobinga, Zlatko Saračević u drugom je dijelu utakmice u igru ‘ubacio’ Leu koja je pokazala koliko je talentirana. Igrala je bez puno respekta, bacala se na glavu i dodala dozu agresivnosti u obrani. Uz to, Lea je nadodala i tri pogotka.

– Utakmicu protiv Nykobinga dugo ću pamtiti pošto su to ipak bile moje prve minute u europskoj utakmici. Svoje iskustvo stječem na utakmicama hrvatskog prvenstva gdje moje mlade suigračice i ja imamo većinu minutaže te se formiramo u igračice koje će u budućnosti dostojno prezentirati Podravku u europskim natjecanjima – poručila je Lea.

Snimio Marko Posavec.

Nakon utakmice, Saračević je za Leu imao samo riječi hvale.

– Čestitam ekipi Nykobinga na jako dobroj igri i zasluženoj pobjedi. Mi smo danas htjeli, pokušali, ali za jednu ovakvu utakmicu i za pobijediti jednog tako kvalitetnog protivnika treba više raspoloženih igrača. Danas ih nismo imali tako da, izgubili smo utakmicu, ali dobili smo Leu – rekao je trener Podravke Zlatko Saračević na press konferenciji nakon utakmice protiv Nykobinga.

Svakoj mladoj rukometašici takve pohvale puno znače, ali Lea je odlučna u tome da svoju kvalitetu pokaže i u nadolazećim utakmicama.

– Bez obzira na pohvale i uvid u ovu utakmicu, od početka sezone imam veliku podršku trenera, osjećam se sigurno u igri i drago mi je da mi vjeruje. Nadam se da ću i u sljedećim utakmicama opravdati povjerenje trenera, jer ipak, jedna dobra utakmica nikoga nije učinila igračem. Bez obzira na imena protivnika, mislim da ova ekipa može daleko dogurati. Pokazale smo da možemo igrati na visokom nivou, posjedujemo kvalitetu ali moramo igrati na razini više nego u zadnjih nekoliko utakmica. Oduvijek mi je bila želja igrati u tako velikom klubu kao što je Podravka, tu sam već četiri godine i osjećam se kao doma. Moje vrijeme tek dolazi i trenutno sam u potpunosti fokusirana na igranje za Podravka Vegetu – zaključila je Lea.

Lea Franušić // Izvor: rk podravka.hr

Podravka Vegetu susret četvrtfinala EHF Kupa igra protiv izrazito jake danske ekipe Herning-Ikast o kojoj smo već ranije pisali. Upravo bi ambiciozna Lea mogla biti tajni adut za rušenje Dankinja.

zatvori