Utorak, 16. travnja 2024.

TKO SU PODRAVKINE PROTIVNICE U ČETVRTFINALU Dankinje su izrazito moćne s vanjskih pozicija, ubojita Fauske ima najviše golova u Kupu

Rukometašice Podravka Vegete u četvrtfinalu EHF Kupa igrat će protiv danskog kluba Herning-Ikast Håndbold, a radi se o izuzetno dobroj ekipi koja kada ima svoj dan može iznenaditi i puno favoriziranije protivnice.

Dankinje su u svojoj povijesti četiri puta osvajale tamošnje nacionalno prvenstvo, a u svojim vitrinama imaju i sedam pehara pobjednica danskog kupa. Što se tiče EHF Kupa, igračice Herning-Ikasta u dva su navrata podigle pehar spomenutog natjecanja, a bilo je to 2002. te 2011. godine.

U četvrtfinale EHF Kupa probile su se kao drugoplasirane u grupi B sa šest bodova, a plasman u nokaut fazu osigurale su u posljednjem kolu kada su u gostima pobijedile švedski IK Savenof rezultatom 33:23. Riječ je o ekipi koja se najviše uzda u svoju sjajnu vanjsku liniju koja bombardira s gotovo svih pozicija.

Podravkašicama će najveću opasnost predstavljati Helene Fauske, 22-godišnja Norvežanka koja igra na poziciji lijeve vanjske igračice i u ovom trenutku je po broju golova prva na listi EHF Kupa s 50 pogodaka. Fauske u prosjeku zabija osam pogodaka po utakmici, a kada ima svoj dan gotovo je nezaustavljiva. Svakako valja izdvojiti i kapetanicu Stine Skogrand koja igra na poziciji desne vanjske igračice te golmanicu Sabine Englert.

Rukometašice Herning-Ikasta domaće utakmice igraju u IBF Areni koja ima kapacitet za 2500 gledatelja, a upravo će tamo Podravkašice odigrati prvi susret četvrtfinala EHF Kupa koji je na rasporedu 2. ili 3. ožujka.

zatvori