Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Podravka Vegeta izgubila u posljednjoj utakmici grupne faze Kupa EHF-a, u utorak doznaje protivnice u četvrtfinalu

Rukometašice Podravka Vegete danas su odigrale posljednje kolo grupne faze EHF Kupa protiv danskog Nykobing Falstera u sportskoj dvorani Gimnazije ‘Fran Galović’. Podravkašice su već u prijašnjem kolu osigurale četvrtfinale EHF Kupa, a danas su izgubile od Nykobinga s 28:25  koji je tako osigurao prolaz u nastavak natjecanja.

Prije same utakmice održana je mini-ceremonija za službenog spikera Podravka Vegete Hrvoja Ružića, koji odlazi na mjesto glasnogovornika Grada Koprivnice. Uprava Podravka Vegete uručila mu je priznanje za sve godine koje je bio uz Podravku, što kao navijač, a što kao službeni spiker.

rk-podravka.hr

U uvodnim minutama utakmice mogli smo vidjeti poprilično izjednačenu i čvrstu utakmicu. Podravkašice su prve povele preko Holešove, a nakon sedam minuta igre rezultat je bio 3:3. U devetoj minuti utakmice žuti karton zaradio je trener Podravka Vegete Zlatko Saračević koji nije bio zadovoljan odlukom sudaca koji nisu poništili prijestup kod pogotka Pedersen. Sredinom prvog poluvremena razbranila se Jovana Risović koja je nanizala tri obrane, ali napad Podravke nije se još do kraja zagrijao pa danska ekipa u 15. minuti ima jedan gol prednosti (6:5). Konačno se raspucala Selena Milošević koja deset minuta prije kraja prvog poluvremena zabija za 9:9. Podravkašice imaju problema s brzim kontrama na koje Nykobing zabija lake golove, dvije minute prije kraja prvog poluvremena danska ekipa vodi 14:10.

Na predah se otišlo s rezultatom 14:11 za gostujuću ekipu, ali definitivno da Podravka Vegeta još nije pokazala svoju stvarnu snagu.

Snimio Marko Posavec.

U nastavku susreta Nykobing je uspio povećati svoje vodstvo, ali Podravkašice se polako vraćaju u utakmicu. Nakon deset minuta igre u drugom dijelu rezultat je 21:16 za Nykobing. Zlatko Saračević u igru je ubacio Leu Franušić koja zabija dva sjajna pogotka, ali i daje dozu agresivnosti u obrani. Manje od 15 minuta do kraja susreta Podravka je stigla na samo tri pogotka zaostatka, rezultat je 22:19 za Nykobing. Pet minuta prije kraja susreta rezultat je 25:23 za Nykobing, ali naše su cure u potpunosti preuzele konce igre i na krilima sjajne Antonije Tucaković na vratima uhvatile povratak u utakmicu.

Međutim, do kraja susreta Podravkašice nisu uspjele stići zaostatak i Nykobing je slavio s konačnih 28:25. Ždrijeb četvrtfinala Kupa EHF-a bit će održan u utorak, 12. veljače u Beču.

EHF KUP 2018./19. – 6. kolo grupe D
Subota, 9. veljače, dvorana Gimnazije ‘Fran Galović’, 17:30
Podravka Vegeta – Nykobing Falster  25:28   (11:14)

zatvori