Subota, 27. travnja 2024.

Ivković o pripremama za novu sezonu: Nema više kompromisa i popuštanja, pristup mora biti 110%

Nogometaši Slaven Belupa jutros su počeli s pripremama za novu sezonu prvenstva.

Prozivci i prvom treningu odazvalo se 29 igrača, a trener Tomislav Ivković najavio je i nova pojačanja:

– Otišlo je dosta igrača, došlo je nekoliko novih, a najvjerojatnije će doći još jedan ili dva. Danas na prozivci bilo mi je veliko zadovoljstvo da su došli ljudi iz Uprave kluba, da su bili jasni i glasni što se tiče načina funkcioniranja kluba, koja su razmišljanja, koje su ideje… Sa zadovoljstvom sam ih čuo i prihvatio jer sam i ja bio jedan, ajmo reći, od pokretača da dođe do toga, zato mi je drago da smo svi na istoj liniji.

>> FOTO Slaven Belupo startao s pripremama, Marin Pucar: Ne želimo biti samo sudionici nadolazećeg prvenstva!

Igrače je, naime, jutros u svlačionici pozdravio zamjenik predsjednika kluba i predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar koji je momčadi poručio da će im klub i glavni sponzor osigurati sve što im je potrebno, ali da moraju iskazati ambiciju, pokazati se na terenu i podići ljestvicu jednu stepenicu više. Ivković je također najavio da će postrožiti pristup prema igračima i da više neće biti kompromisa:

– Neću više žmiriti, jednostavno neće biti popuštanja. Pristup mora biti 110%, da pokažu na svakom treningu volju i htijenje da bi ušli u prvih 11, a ne samo 14 jer svaka utakmica završi sa 14 igrača. Ima dosta mladih igrača, ima igrača koje sam ja uzeo na svoju odgovornost…

Pod tim je Ivković mislio na Davora Sinjakovića, dosadašnjeg juniora koji se priključio pripremama prve momčadi zajedno s Hlevnjakom, ResleromMladenomBrkovićem i Dolčekom. Zirdum se vratio s posudbe u Novigradu, Jovičić se vraća iz Istre, a Martinaga i Jajalo došli su iz Koprivnice. Već jutros s Farmaceutima su trenirali novi igrači Karamarko i Bongongui, a na popisu novih igrača još su i napadač Matej Jelić te vratar Ivan Filipović. Trebotić i Vrljičak zasad neće trenirati s momčadi nego individualno. Ivković je najavio kako bi mu za kompletan kadar trebala još dvojica veznih igrača i da se radi na njihovu dovođenju.

Također, Ivković je izjavio kako mu je žao što je redove Farmaceuta napustio mladi David Arap jer je, kako je rekao, Arap već četiri godine trebao biti standardan igrač, no kako “nije uspio naći zajednički jezik s klubom”.

Recimo i kako je Vedran Purić postao dio Ivkovićeva stožera kao pomoćni trener.

Slaven Belupo prvi dio priprema odradit će u Koprivnici, a potom odlazi u Sloveniju. Prvenstvo počinje 27. srpnja, a prva pripremna utakmica na rasporedu je ove subote u Miklinovcu.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori