Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo startao s pripremama, Marin Pucar: Ne želimo biti samo sudionici nadolazećeg prvenstva!

Nogometaši Slaven Belupa pod vodstvom trenera Tomislava Ivkovića i njegovog stručnog stožera jutros su startali s pripremama za nadolazeće prvenstvo, objavljeno je na službenoj internetskoj stranici kluba.

Prije izlaska na teren, igračima, stručnom stožeru i svim okupljenima obratio se zamjenik predsjednika Slaven Belupa i predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar koji je istaknuo kako svi imaju želju dići klub u svim segmentima na razinu više. Istaknuo je kako se nada povratku naših navijača na tribine koji će moći uživati u igrama naših nogometaša.

– S obzirom na to da smo svi još uvijek pod dojmom Svjetskog prvenstva, u pozitivnom ozračju i atmosferi naše reprezentacije, želim vam zaželjeti dobrodošlicu. Ono što svake godine klub i sponzori očekuju je to da dignemo ljestvicu za jednu stepenicu više. Ne želimo biti samo sudionici idućeg prvenstva i ne želimo biti samo oni koji neće ispasti. Ovaj klub, grad i vi igrači možete i zaslužujete ispuniti veće ambicije. Klub i glavni sponzor omogućit će vam sve potrebno, a na vama je da se pokažete na terenu. Ako se iskaže htijenje, želja i volja, nitko nije nepobjediv u našem prvenstvu. Meksiko nam je jučer dokazao protiv neprikosnovenih Nijemaca da je sve moguće. Želimo iskazati ambiciju da napadnemo Europu. Neka vam i transfer vašeg prijatelja Nikole Katića bude nit vodilja kroz život i karijeru. Pokazali smo tim transferom koliki rejting ima ovaj klub, ne samo u Hrvatskoj već i šire. On je najveća potvrda vrijednosti ovog kluba. Od prvog kola moramo biti onakvi kakvi želimo biti: borbeni, puni samopouzdanja i na domaćim utakmicama i na gostovanjima – poručio je Pucar.

Prvi dio priprema Slaven će odraditi u Koprivnici, nakon čega odlazi u Sloveniju. Dogovorene su i prijateljske utakmice: u Koprivnici s Miklinovcem, u Prelogu kod Mladosti, u Sloveniji protiv rumunjske Astre, ukrajinske Vorskle, bugarske Vereye i mađarskog Soroksara, te potom još jedna u Koprivnici protiv južnokorejskog Hanyang Universityja.

Prvenstvo počinje 27. srpnja.

zatvori