Petak, 26. travnja 2024.

DVA NOVA IGRAČA Bongongui i Karamarko potpisali za Slaven Belupo

Louis Marie Rodrigue Bongongui Assougou, skraćeno Rodrigue Bongongui, i Marko Karamarko od danas su igrači koprivničkog prvoligaša Slaven Belupa, objavljeno je danas na službenim internetskim stranicama kluba.

Bongongui (25) je rođeni Kamerunac koji ima i francusko državljanstvo. Ofenzivac je koji može pokriti pozicije lijevog i desnog krila. Do sada je igrao u francuskom CS Sedanu, Paris FC-u i Les Herbiers VF-u. Prošle sezone je u dresu Les Herbiersa upisao 38 nastupa te je postigao šest pogodaka i upisao tri asistencije. Valja istaknuti da je zajedno sa svojim suigračima dogurao i do finala francuskog Kupa gdje je njegova momčad poražena od Paris Saint-Germaina rezultatom 2:0.

Rodrigue je sa Slavenom potpisao jednogodišnji ugovor s opcijom produljenja na još jednu dodatnu godinu.

– Velika mi je čast što sam potpisao za Slaven Belupo. Čuo sam sve najljepše o klubu i to od Selima Bouadle koji mi je rekao sve pozitivno o Slavenu. Jedva čekam da krenu pripreme i utakmice. Imam veliku želju naučiti jezik i jedva čekam da sve krene. Ove sezone očekujem od sebe da pružim maksimum na svakoj utakmici i svakom treningu te da opravdam povjerenje koje mi je ukazano. Želim zabiti što više golova, napraviti što bolji rezultat s ekipom i ostaviti što veći utisak u klubu. Nadam se da će navijači biti uz nas u što većem broju u svakom trenutku i da će me što prije prihvatiti – poručio je novi igrač Slaven Belupa.

Dolazak Marka Karamarka već smo najavili. Riječ je o 25-godišnjem desnom beku rođenom u njemačkom Wittenu, a u redove koprivničkog prvoligaša stiže kao slobodan igrač. Karamarko je u svojoj dosadašnjoj karijeri branio boje njemačkog SC PreuSSen Munstera i belgijskog Patro Eisdena, dok je u Hrvatskoj igrao za Sesvete, kao igrač na posudbi iz Osijeka, i Cibaliju. Prošle sezone je za vinkovačku momčad upisao 32 nastupa pritom postigavši dva pogotka i to oba zagrebačkom Dinamu.

Desni bek potpisao je ugovor na dvije godine.

– Sretan sam što sam potpisao ugovor sa Slaven Belupom. Imao sam odličnu komunikaciju s direktorom Šimunovićem i trenerom Ivkovićem te mi je Slaven bio prvi izbor u Hrvatskoj. Ono što znam o klubu je to da je odlično organiziran, četvrti ili peti po važnosti u Hrvatskoj i kome god sam spomenuo da odlazim u Koprivnicu svima su bile i više nego pozitivne reakcije. Što se tiče sezone, očekujem da se borimo za četvrto ili peto mjesto. Ekipa je kvalitetna i jako sam sretan što ću igrati s takvim igračima. Navijačima poručujem da ću uvijek davati cijelog sebe, tako sam naučen, takav mi je mentalitet i uvijek ću biti na 100% – rekao je novi igrač Slaven Belupa.

Slaven Belupo sutra počinje s pripremama za novu sezonu. Trener Tomislav Ivković prozivku i prvi trening sazvao je za 8 sati ujutro. Raspored Slavenovih priprema pogledajte ovdje.

Izvor: nk-slaven-belupo.hr
Izvor: nk-slaven-belupo.hr
Izvor: nk-slaven-belupo.hr
Izvor: nk-slaven-belupo.hr
Izvor: nk-slaven-belupo.hr
Izvor: nk-slaven-belupo.hr
Izvor: nk-slaven-belupo.hr
Izvor: nk-slaven-belupo.hr
Izvor: nk-slaven-belupo.hr
Izvor: nk-slaven-belupo.hr
Izvor: nk-slaven-belupo.hr
zatvori