Subota, 27. travnja 2024.
Home Featured KRAJ POZITIVNOG NIZA Farmaceuti izgubili od Rudeša, debitirao kadet Brković

KRAJ POZITIVNOG NIZA Farmaceuti izgubili od Rudeša, debitirao kadet Brković

0
KRAJ POZITIVNOG NIZA Farmaceuti izgubili od Rudeša, debitirao kadet Brković
Snimio Bojan Osman.
Ilustracija / snimio Bojan Osman.
Nogometaši Slaven Belupa upisali su poraz u 34. kolu Prve hrvatske nogometne lige. Na gostovanju u Zagrebu kod Rudeša Farmaceuti su izgubili rezultatom 2:0 i tako upisali prvi poraz nakon četiri pozitivna rezultata.

Kao što je i najavljivao prije utakmice, trener Tomislav Ivković odlučio je danas od prve minute dati priliku Arijanu Brkoviću, kadetu Farmaceuta, koji je tako upisao svoj prvi nastup u seniorskom nogometu. Veznjak je odigrao solidnih 45 minuta prije nego što ga je zamijenio Dinko Trebotić i sigurno je da će mu današnji dan zauvijek ostati u sjećanju, ali i poslužiti kao veliki motiv u budućnosti.

Što se tiče današnje utakmice, u prvom poluvremenu nismo vidjeli puno od igre. Valja izdvojiti tek nekoliko situacija. U 13. minuti Vidović je bio neprecizan s 20-ak metara nakon asistencije Ivanovskog, a samo tri minute kasnije odgovorio je s druge strane Kamenar nakon jedne kontre, ali je ishod bio isti.

Najbolju priliku imao je Puclin kada je Doležal odlično prošao po desnoj strani i uputio prizemnu povratnu loptu koju veznjak Slaven Belupa sa sedam metara šalje pokraj vratnice. Pokušao je još jednom Puclin do kraja prvih 45 minuta, ali nije uspio poentirati.

Već na samom startu drugog poluvremena Ivković je odlučio u svlačionici ostaviti Brkovića i Delića, a u igru je poslao Trebotića i Kitanovskog. Bolji i sadržajniji nogomet gledali smo u drugih 45 minuta.

Nakon samo nekoliko minuta igre odlično je pucao Puclin s vrha 16-erca, ali je njegov udarac obranio domaći vratar. Odmah je probao i Vidović, ali je njegov udarac završio pokraj vratnice. Činilo se tada kao da će Farmaceuti krenuti po pogodak, ali se dogodilo upravo suprotno.

U 54. minuti Turčin je “iščeprkao” jednu loptu na desnoj strani te je uputio udarac kojeg je obranio Marković. Ipak, lopta se odbila do Kamenara na nekih 10-ak metara, a veznjak Rudeša poslao ju je u mrežu vratara Markovića. Desetak minuta nakon toga Ivković je na teren poslao Godu umjesto Katića.

U 77. minuti Rudeš je poveo s 2:0. Segado je ostao nečuvan između Šarlije i Gode te je pospremio loptu glavom gol za povećanje vodstva. Mogao je najaktivniji igrač Slavena danas Puclin smanjiti vodstvo pet minuta kasnije, ali je njegov udarac otišao iznad grede.

Ovim rezultatom Slaven je ostao na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice s 37 bodova. Farmaceute nova utakmice čeka već u ponedjeljak kada na koprivničkom Gradskom stadionu gostuje Istra

34. KOLO PRVE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE:

Zagreb – Kranjčevićeva.

NK Rudeš – NK SLAVEN BELUPO 2:0 (0:0)

SUDAC: Goran Gabrilo (Split). POMOĆNICI: Bojan Zobenica i Mario Pepur. ČETVRTI: Dario Kulušić.

RUDEŠ (4-2-3-1): Čondrić – Franić, Boreković, Glauder, Boršić – Segado, Muić – Anderson, Kamenar (od 76. Einar), Turčin – Miljanić (od 63. Vidović). Trener: Jose Alra.

SLAVEN BELUPO (3-4-2-1): Marković – Međimorec, Šarlija, Katić (od 64. Goda) – Doležal, Vidović, Arap, Delić (od 46. Kitanovski) – Puclin, Brković (od 46. Trebotić) – Ivanovski. Trener: Tomislav Ivković.

STRIJELCI: 1:0 Kamenar 57′, 2:0 Segado 77′

ŽUTI KARTONI: – (Rudeš); Katić, Ivanovski (Slaven Belupo)

CRVENI KARTONI:

zatvori