Srijeda, 8. svibnja 2024.

FARMACEUTI PROTIV RUDEŠA Ivković otkrio debitanta, u prvih 11 kadet Slaven Belupa!

Nogometaši Slaven Belupa sutra će odmjeriti snage s Rudešom u 34. kolu Prve hrvatske nogometne lige. Utakmica će se igrati u Zagrebu, u Kranjčevićevoj ulici.

Farmaceuti u susret ulaze na krilima dobre forme u posljednjih nekoliko kola. Koprivnički prvoligaš nije izgubio četiri utakmice za redom, a u prošlom kolu su mu za dlaku izmaknula tri boda protiv Dinama. S druge strane, Rudeš igra na vrlo dobroj razini ovog proljeća. U posljednjih 10 kola upisao je pet pobjeda među kojima su i one protiv Hajduka i Rijeke.

– Iskreno se nadam da ćemo nastaviti s dobrim izdanjima. Zadnja utakmica protiv Dinama je bila najbolja pa bi onda po nekoj logici s Rudešom trebala biti barem na tom nivou. Nadam se da se igrači, pogotovo ovi mlađi, neće umisliti da su napravili nešto posebno u ovih nekoliko utakmica. Mladi igrači nemaju pravo na opuštanje ni na utakmici niti na treningu, moraju biti 110% uvijek kako bi uspjeli u karijeri. Uz pomoć iskusnijih trebali bi izgledati kao momčad protiv Rudeša koji je u zadnje vrijeme u dobroj formi. Pristup mora biti kao u zadnje vrijeme i onda imamo podlogu za dobar rezultat – objasnio je trener Slaven Belupa Tomislav Ivković.

Zanimljivo je da su Farmaceuti s boljim igrama krenuli nakon što se stručni stožer ponovno odlučio za sustav 3-4-3. Ipak, strateg Slavena vidi još dosta prostora za napredak.

– Ne izgleda loše, ali možemo i trebamo još bolje, pogotovo tu mislim na bočne igrače. Oni moraju biti još opasniji i prisutniji u završnici naših akcija i napada – rekao je Ivković.

Što se tiče sastava za sutrašnju utakmicu, Ivković nam je otkrio jedno veliko iznenađenje.

– Bouadla je istegnuo mišić pa je van konkurencije, dok se Trebotić vraća u sastav, ali neće startati u prvih 11. Na sveopće iznenađenje pružit ću kadetu Brkoviću šansu u prvom sastavu. Dečko je dobar igrač, prošao je s nama pripreme i smatram da zaslužuje šansu da pokaže barem dio znanja kojeg ima – zaključio je trener Slaven Belupa.

Izvor: Privatna arhiva. Arijan Brković (lijevo na fotografiji)

Mogu li Farmaceuti do još jednog pozitivnog rezultat vidjet ćemo nakon sutrašnje utakmice koja će se u Zagrebu igrati s početkom u 18 sati.

zatvori