Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
Home Aktualno NOVI USPJEH Marta Kunštić osvojila je odlično četvrto mjesto na jakom međunarodnom natjecanju

NOVI USPJEH Marta Kunštić osvojila je odlično četvrto mjesto na jakom međunarodnom natjecanju

0
NOVI USPJEH Marta Kunštić osvojila je odlično četvrto mjesto na jakom međunarodnom natjecanju
Izvor: Gimnazija "Fran Galović".
Učenica 1. razreda koprivničke Gimnazije ‘Fran Galović’ Marta Kunštić osvojila je izvrsno četvrto mjesto na HIPPO međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika, održanom u talijanskom Lidu di Jesolu nadomak Venecije.

Bilo je to šesto po redu takvo natjecanje, a finale je održano od 12. do 14. svibnja. Marta je predstavljala Hrvatsku u kategoriji B2 i do četvrtog je mjesta došla u izuzetno jakoj konkurenciji učenika iz tridesetak zemalja.

Prije samog natjecanja svaki je sudionik dobio zlatnu medalju, čime su organizatori željeli istaknuti da su već samim ulaskom u finale pobjednici, a svi će dobiti od sponzora Pearson LCCI International Qualifications i međunarodno priznati certifikat čime se potvrđuje njihova razina poznavanja engleskoga jezika.

Natjecanje je bila prilika da se sudionici i njihovi mentori upoznaju i razmijene iskustva, ne samo kroz natjecanje nego i u radionicama s izvornim govornicima i u neformalnom druženju.

Posljednjeg dana finala organiziran je i izlet u Veneciju.

Podsjetimo, Marta Kunštić proglašena je najboljom učenicom prvih razreda aktualne generacije, a vremena za slavlje nije imala jer je već idućeg dana krenula na državno natjecanje iz astronomije na kojem je osvojila sjajno drugo mjesto.

zatvori