Petak, 26. travnja 2024.
Home Aktualno TJEDNA PROGNOZA Proljetna idila malo će se pokvariti… ali samo malo

TJEDNA PROGNOZA Proljetna idila malo će se pokvariti… ali samo malo

0
TJEDNA PROGNOZA Proljetna idila malo će se pokvariti… ali samo malo
Snimio Marko Posavec.
Ilustracija. Snimio Marko Posavec.
Lijepo vrijeme koje nas je pratilo proteklih dana u ponedjeljak ujutro nakratko se pokvarilo. Sa sjevera nam je došao niz oblaka koji su mjestimice u Podravini ispustili koju kap kiše, no u vrlo ograničenim količinama. Bio je to uvod u slabašnu frontu koja će preko nas prijeći negdje u noći na utorak, a u ostatku tjedna čeka nas i dalje uglavnom sunčano i proljetno, premda ne i sasvim stabilno vrijeme.

Ponedjeljak nam u nastavku dana donosi više sunca. No, zbog blizine ranije navedene oslabljene fronte atmosfera je destabilizirana pa ponegdje postoji mogućnost razvoja lokalnih pljuskova s grmljavinom. Na širem području moguća su i nevremena, uglavnom sjevernije od nas, ali tko zna, možda se štogod dovuče i do Podravine. Puhat će uglavnom slab povjetarac jugozapadnog smjera, a temperatura bi uz sunce trebala doći do nekih 25 ili 26 stupnjeva.

U noći na utorak i u utorak prijepodne preko neba će se navući više oblaka, a povremeno je moguća kiša ili pokoji pljusak; vjerojatno samo u ograničenim količinama. Već popodne uslijedit će barem djelomično razvedravanje, iako i dalje postoji mogućnost mjestimičnih pljuskova. Ujutro će zapuhati malo sjevernog vjetra, potkraj dana ponovno će okrenuti na jugozapadni. Jutarnja temperatura oko 12 do 14, najviša dnevna oko 22 stupnja.

Nakon tog nazovi-pogoršanja, srijeda će ponovno biti sunčana i topla uz lagani jugozapadni povjetarac.

Vrijeme će se ponovno destabilizirati u četvrtak. Bit će promjenjivo uz moguće grmljavinske pljuskove, osobito poslijepodne i navečer.

Petak bi trebao biti ljepši, a prve naznake vremena za vikend u kojem počinjemo s proslavom Praznika rada govore da će biti sasvim ugodno, čak lagano i vruće.

zatvori