Ponedjeljak, 2. rujna 2024.
Home Aktualno TJEDNA PROGNOZA Stiže nam promjena vremena, možda i snijeg

TJEDNA PROGNOZA Stiže nam promjena vremena, možda i snijeg

0
TJEDNA PROGNOZA Stiže nam promjena vremena, možda i snijeg
Snimio Marko Posavec.
Ilustracija. Snimio Marko Posavec.
Posljednji dani siječnja proći će u znaku stabilnog i razmjerno toplog vremena; to jest, barem onima koji će uspješno izbjeći tmurnu kapu magle i niske naoblake koja zimi često zasjedne nad podravsku nizinu kad je zrak miran. Početak veljače donosi nam promjenu vremena.

Magla koja nas je pomalo neočekivano “udesila” za vikend u ponedjeljak se ipak raspršila, barem s koprivničke strane Bilogore – prema Bjelovaru je potrajala znatno dulje. No, to ne znači da smo je se trajno riješili, još uvijek se stigne vratiti navečer.

O tome će ovisiti i vrijeme u utorak. Ako bude djelomično sunčano temperature će biti skoro pa ranoproljetne, no ako nas ponovno poklopi magla bit će hladnije. U ljepšoj varijanti govorimo o najvišoj dnevnoj temperaturi i do nekih 12-ak stupnjeva, a u maglovitoj oko 5-6.

Stabilno i možda koji stupanj hladnije uz sunčana i oblačna razdoblja bit će i u srijedu. Večer bi trebala biti toplija jer bi prema kraju dana trebala zapuhati lagana južina.

Ta će južina nešto ojačati u četvrtak kao predznak promjene vremena koja će nas zahvatiti negdje sredinom dana ili poslijepodne. Temperature će prijepodne dosta porasti, ali će s dolaskom fronte brzo pasti, a očekujemo i kišu, možda i snijeg.

U petak i subotu vrijeme će se smiriti, ali uz niže temperature, a u nedjelju se nazire nova južina s nešto kiše.

zatvori