Četvrtak, 23. svibnja 2024.
Home Featured Vremeplov D. Rendića: Što su to promatrale ove djevojke?

Vremeplov D. Rendića: Što su to promatrale ove djevojke?

0
Vremeplov D. Rendića: Što su to promatrale ove djevojke?
Portal Drava.info svakog vikenda donosi vam izbor iz bogate arhive fotografija koje nam je ustupio novinar u mirovini Dragutin Rendić, jedan od prvih i dugogodišnjih djelatnika koprivničkog dopisništva HRT-a te, između ostaloga, i prvi fotoreporter Večernjeg lista u Koprivnici, kao i drugih tadašnjih medija. Bio je i prvi dragovoljac novinar od 28. lipnja 1991. godine do sredine 1994. godine te je obnašao razne visoke dužnosti u HV-u. Bio je zapovjednik prvog voda i satnije dragovoljaca ZNG-a Koprivnice. Časnik je Hrvatske vojske od proljeća 1992. godine. Umirovljeničke je dane dočekao u Glasu Podravine. Neke su fotografije njegove vlastite, a neke je prikupio tijekom svoje bogate karijere. Otputujte s nama u prošlost…
Na tradicionalnom memorijalnom turniru mladih vatrogasaca “Stjepan Paša” u Koprivnici kod bazena Cerine 2. rujna 2012. godine nastala je snimka triju “gracija”, voditeljica ekipa, koje pažljivo promatraju natjecanje.
Prije desetak i više od 20-tak godina vrlo uspješno u Novigradu Podravskom djelovala je asfaltna baza, koja se ugasila prije desetak godina promjenom vlasničke strukture. Općina je od Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom za potrebe proširenja poslovne zone zatražila da joj se navedeno zemljište proda ili daruje u svrhu proširenja poslovne zone, što bi bilo objektivno, a novim budućim pogonom svoja radna mjesta našlo bi domicilno stanovništvo.
Nogometna ekipa 117. b HV odigrala je prijateljsku nogometnu utakmicu sa ekipom Istre u Puli 1992. godine, kada su pripadnici brigade u Puli imali predstavljanje svoje brigade na kulturno-umjetničkom, sportskom i ratnom planu. Zajednički snimak prije početka utakmice.
U Đelekovcu 13. svibnja 2011. godine održana je druga Taktičko-pokazna vatrogasna vježba Požarnog područja Koprivnica pod imenom “Podravina 2011.” čiji su dobri domaćini i jedni od učesnika bili članovi DVD-a Đelekovec, jednog od najboljih društava na ovom dijelu VZŽ Koprivničko-križevačke. Sudjelovalo je 103 vatrogasaca iz 14 DVD-a i JVP grada Koprivnice sa 14 interventnih vozila, a natjecanje je pratio veliki broj mještana.
Otok Veliki Brijun gdje više od 20-tak godina u protupožarnoj pomoći djelatnicima NP Brijuni pomažu profesionalci JVP Koprivnice i ostalih DVD-ova iz naše županije. Nekada otok meta turista bio je ponajviše radi raznovrsnih životinjskih vrsta i naravno svoje bogate povijesti i ljepote pejzaža. Ova snimka papkara raznih vrsta na zelenom polju otoka snimljena je prije devet godina, a danas ostalo je malo životinjskih vrsta, ponajviše radi (ne)brige za njih.
Ukras bisera Podravine – jezera Šoderica nezaobilazni su labudovi, koji su na ovom jezeru našli svoj stalni ili privremeni boravak. Njihova ljepota u svako godišnje doba plijeni poglede posjetitelja, koji često hrane ove ljupke ptice. Snimljeno prije 11 godina.
Slavko Frankol (prvi s lijeva) i Radovan Knežević sa učenicima svoje područne škole u Bakovčicama, znali su biti česti gosti LU Jelen Draganovec-Koprivnica i njegovog predsjednika, koji je znatiželjne mališane upoznao sa bogatim životinjskim vrstama o kojima brinu. Ova snimka snimljena je prije 12 godina na dijelu lovnog područja udruge na blagim obroncima Bilogore.
zatvori