Petak, 19. travnja 2024.

TRAGEDIJA Pijan i bez vozačke dozvole usmrtio biciklista pa samo produžio dalje

Prvi dan nove godine donio je, nažalost, i prvu žrtvu u prometu na podravskim cestama. Kako doznajemo iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, sinoć oko 19:15 u Ulici Pemija u Drnju poginuo je biciklist.

Na njega je naletio vozač rođen 1988. godine bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola od 1,44 promila. Automobilom koprivničkih registracijskih oznaka kretao se u smjeru Peteranca i, zbog neprilagođene brzine, naletio na neosvijetljeni bicikl kojim je u istom smjeru, bez reflektirajućeg prsluka, upravljao vozač rođen 1968. godine.

Biciklist je odbačen na vjetrobransko staklo i krov vozila te je potom pao na rubnik, a vozač automobila je bez zaustavljanja napustio mjesto događaja. Ipak, ubrzo je pronađen i uhićen.

Biciklist je prevezen u koprivničku bolnicu gdje je od zadobivenih ozljeda preminuo.

Očevid na mjestu događaja izvršili su policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći protiv vozača automobila bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

zatvori