Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
Home Aktualno Župljani mole za ozdravljenje velečasnog Pačalata

Župljani mole za ozdravljenje velečasnog Pačalata

0
Župljani mole za ozdravljenje velečasnog Pačalata
Krunoslav Pačalat. Foto: dubrovacka-biskupija.hr
Velečasni Kruno Pačalat, župnik Župe blaženog Alojzija Stepinca na koprivničkom Lenišću, oporavlja se od teškog moždanog udara. Daje naznake oporavka, no koliko će oporavak trajati teško je predvidjeti. Smješten je u svećenički dom u Varaždinu gdje ima svu potrebnu njegu i skrb.

Rekao je to Dravi.info od biskupa ovlašten privremeni upravitelj župe, velečasni Ivica Gladoić. U župi vjeruju da je njihov župnik u dobrim rukama. No uz to organiziraju i zajedničku molitvenu pobožnost za ozdravljenje župnika Krune te ga spominju u svakodnevnim molitvama i misama. To je jedino što kao vjernici ovog trenutka mogu učiniti, kaže velečasni Gladoić te poziva:

— Pozivam sve, ne samo župljane već i sve žitelje našega grada koji cijene i poštuju našeg velečasnog Krunoslava da kao vjernici molimo za njegovo zdravlje. Sve ostalo će obaviti liječnici kojima u potpunosti vjerujemo. Treba sačuvati sabranost i mir, zajedništvo, moliti i vjerovati. Tako ćemo u ovim trenucima najbolje pomoći našem župniku.

Ivica Gladoić. Foto: Župa. Bl. Alojzija Stepinca (Facebook).

Inače, sve aktivnosti župe redovno se odvijaju iako im je župnik teško bolestan. Tome puno doprinosi činjenica da je vlč. Gladoić u toj župi već treću godinu. Počeo je kao đakon, potom je nastavio kao kapelan:

— I ja sam se saživio s ovom župom. Ovdje su moji ljudi, moji župljani, moji dragi suradnici koji svoje svećenike „nose“, čuvaju i bezuvjetno pomažu. Zahvaljujući tome župa redovno funkcionira.

Župa blaženog Alojzija Stepinca je velika: obuhvaća Lenišće, Herešin, Miklinovec, opslužuje vjernike u Domu za stare i nemoćne te obavlja dušebrižničku službu u bolnici. Dodatni posao je trenutno i obilazak župljana u njihovim domovima s posvetom obitelji. Riječ je o velikoj radosti, ali i poslu, kaže velečasni Gladoić. Stoga mu je biskup za pripomoć dodijelio jednog bogoslova, svećeničkog kandidata koji pomaže u blagoslovu obitelji.

zatvori