Utorak, 16. travnja 2024.

SKUPŠTINA SLAVEN BELUPA Kolarić: Dovest ćemo pojačanja za Europu, a financijski plan je realan

Nogometni klub Slaven Belupo danas je održao sjednicu Skupštine. Glavnu riječ vodio je predsjednik Hrvoje Kolarić koji je predložio sportski i financijski plan za 2017. godinu. Članovi Skupštine, njih dvadeset i troje, jednoglasno su prihvatili prijedlog.

Ciljevi sportskog sektora, kako je rekao Kolarić, su da Farmaceuti sezonu završe minimalno na šestom mjestu prvenstvene ljestvice te da se afirmiraju mladi igrači poput Katića, Jovičića, Međimorca i ostalih.

— U zimskom prijelaznom roku, prema dogovoru s trenerom Željkom Kopićem, raskinut će se ugovor s igračima koji nisu zadovoljili. Njihova mjesta pokušat će se popuniti s novim igračima sukladno financijskim mogućnostima. Na ljeto ćemo, također sukladno financijskim mogućnostima, pokušati dovesti pojačanja koja će nas odvesti do mjesta na prvenstvenoj ljestvici koja omogućuju igranje u Europi — optimistčno je rekao predsjednik Slaven Belupa.

Kao i uvijek, klub će gledati kako napredovati u seniorskom pogonu, ali i u Školi nogometa koja bi svake godine trebala izbacivati po barem dva igrača kako bi se njihovom prodajom osigurao novac za ‘život kluba’. Također, Kolarić je istaknuo želju da treneri Zvonimir Kelek i Ivica Sertić dobiju PRO licencu kako bi klub napredovao i u trenerskom smislu.

Što se tiče infrastrukture, Slaven će uz pomoć Komunalca raditi na održavanju svih terena. Želja je u 2017. godini zamijeniti umjetnu travu na pomoćnom terenu, planira se poboljšati kvaliteta glavnog, ali i pomoćnog terena, kako bi prva ekipa što više trenirala na njemu i tako rasteretila teren na kojem se igraju prvenstvene utakmice. Kolarić je naglasio kako je cilj kluba u idućoj godini izraditi i projektnu dokumentaciju za kamp kod bazena.

Naravno, svi ciljevi i sve želje uvelike će ovisiti o financijskim mogućnostima kluba.

— Planirani prihod za 2017. godinu iznosi 15 milijuna i 370 tisuća kuna, a najveći dio kolača bit će od reklama i sponzorstva. Ostali prigodi su od UEFA-e, TV prava te od transfera igrača. Što se tiče rashoda, oni će biti oko 15 milijuna i 290 tisuća kuna. Najveći troškovi bit će oni prve ekipe i Škole nogometa. Smatram da je financijski plan realan i ostvariv — kazao je Kolarić.

Kolarić je zaključio da je, što se financija tiče, potreban dodatan rad na sponzorstvima i marketingu kako bi se ostvario veći priljev novca, a s druge strane smanjila bi se potreba za prodajom igrača.

Spomenimo i to da je sjednica održana u prostoriji za konferencije za novinare, a svi prijedlozi prihvaćeni su jednoglasno.

zatvori