Petak, 26. travnja 2024.
Home Aktualno FOTO & VIDEO Gradska Turistička zajednica u Koprivnicu dovodi na desetke tisuća gostiju

FOTO & VIDEO Gradska Turistička zajednica u Koprivnicu dovodi na desetke tisuća gostiju

0
FOTO & VIDEO Gradska Turistička zajednica u Koprivnicu dovodi na desetke tisuća gostiju
Turistička zajednica grada Koprivnice osnovana je 21. prosinca 1994. godine radi promicanja i unaprijeđenja turizma i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske i druge turističke usluge ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom.

Kroz godine djelovanja Turistička zajednica razvila je manifestacije koje svake godine dovode na desetke tisuća gostiju u Koprivnicu.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Renesansni festival četverodnevna je manifestacija koja rekonstruira razdoblje prije 656 godina kada je Koprivnica postala slobodnim kraljevskim gradom, a bavi se najviše razdobljem kraja 15. te 16. stoljeća iz kojega potječu ostaci renesansnih bedema na kojima se i odvija cjelokupni program. Mnogobrojni sadržaji manifestacije uvjerljivo vraćaju posjetitelje u davno minulo vrijeme, a to dočaravaju “srednjovjekovni” zanatlije (najveći sajam srednjovjekovnih obrta u ovom dijelu Europe), trgovci, vitezovi, dame, kralj i dvorjani, skitnice, prosjaci, kmetovi, alkemičari, muzičari, zabavljači i mnogi drugi, poput kuhara koji na licu mjesta spremaju jela po srednjovjekovnim receptima, a piju se samo pića iz tog vremena poput medovine, vina i piva i to iz drvenih i lončarskih čaša i posuda. Renesansni festival ove godine stekao je status Superbrands u kategoriji događaja u Hrvatskoj te je i ove godine uvršten u TOP događaje u Hrvatskoj.

Snimio Zoran Vlah.
Snimio Zoran Vlah.

Podravski motivi jedna su od najvećih kulturnih manifestacija ovog dijela Europe u kojoj se prožimaju iznimno atraktivni i posebni sadržaji: sajam naivne umjetnosti, sajam starih obrta, folklor, sajam antikviteta i gastronomska ponuda podravskog kraja. U tri dana održavanja posjećuju ih tisuće gostiju.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Ribolovci svome gradu je manifestacija kojoj je osnovni cilj popularizacija ribolovnog sporta, natjecanje u pripremi fiš–paprikaša, upoznavanje s turističkim potencijalima grada i okolice, gospodarska promidžba i bogata gastronomska ponuda prvenstveno riječne i jezerske ribe, ostalih prehrambenih proizvoda i domaćih pića.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Koprivnički fašnik – središnje događanje Koprivničkog fašnika – velika fašenska povorka prolazi gradskim ulicama. U povorci sudjeluje nekoliko stotina maskirane djece iz koprivničkih vrtića i škola te skupine odraslih iz Koprivnice i prigradskih naselja.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Izložba i sajam cvijeća je prodajna izložba cvijeća, sadnica, dendrološkog materijala, gdje posjetitelji u doista živopisnoj ponudi mogu pronaći nešto za svoj dom.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Jagnjedovečka legenda je legenda kojom se oživljava ponovno naseljavanje kraja i uspomena na gozbu 26. travnja 1642. godine kada su mještani ugostili koprivničkog kapetana koji im je dopustio naseljavanje.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Predblagdanska događanja na Zrinskom trgu – klizalište, Božićni sajam, doček Djeda Mraza, doček Djeda Mraza na motorima, doček Nove godine – koncert na Zrinskom trgu

Projekt Culturevive i Culturevive II

Turistička zajednica grada Koprivnice dva je puta uspješno realizirala prijavu projekta iz pretpristupnih fondova EU za razdoblje 2010. – 2012. godine u suradnji s partnerima Udrugom Međimurske roke iz Čakovca i Udrugom starih zanata iz Zalaegerszega u Mađarskoj. Riječ je o iznimno zahtjevnim projektima pod nazivom “Udruživanje snaga u pronalaženju, unapređivanju i njegovanju kulturne baštine područja kroz udruženu organizaciju kulturnih događanja”. Financijska konstrukcija svakog od projekata iznosi gotovo 100.000 eura, od čega je trećina pripala Turističkoj zajednici grada Koprivnice.

Projekt Iron Curtain Trail

Turistička zajednica grada Koprivnice jedan je od ukupno 15 partnera projekta Biciklističke rute Željezne zavjese, EuroVelo rute br. 13, za područje Republike Hrvatske i Mađarske financiran iz programa South East Europe. Projekt je u provedbi i traje gotovo do kraja 2014., a zadatak hrvatskog partnera je da definira trasu od Međimurske do Osječko-baranjske županije te istu ugradi u rutu Željezne zavjese. Projekt je težak 1.403.441,05 eura od čega Europska unija sufinancira 85%.

Plaketu Grada Koprivnice Turistička zajednica grada Koprivnice dobiva za izniman doprinos razvoju turističke ponude grada Koprivnice.

zatvori