Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO Osvitu pripao derbi, iznenađenje u Drnju, pola utakmica Druge lige odgođeno

Odigrane su sve utakmice 13. kola Prve županijske nogometne lige, dok su u Drugoj ligi, od njih sedam, tri odgođene.

Prvi susret Prve lige igrao se u jutarnjem terminu u Đelekovcu. U odličnom susjedskom derbiju Osvita i Borca iz Imbriovca vidjeli smo čak šest pogodaka. Imbriovčani su dva puta vodili 0:1 i 1:2, ali su borbeni Đelekovčani preokrenuli rezultat i slavili s 4:2.

Iznenađenje smo vidjeli u Drnju. Vodeći Tomislav imao je priliku dodatno odmaknuti drugoplasiranom Borcu, ali remijem protiv Panonije šansu nije iskoristio, dok su gosti još jednom potvrdili vrlo dobru polusezonu iza njih. Rezultat je bio 1:1.

U ostalim susretima kloštranska Mladost svladala je Slogu u Ivancu s 1:3, Prekodravac je bio bolji od Bratstva s 3:2, a novigradska Drava od molvarske Mladosti s 4:2. U Žabnu je Tomislav slavio protiv Kalinovca s 4:1, a u Goli je legradski Graničar bio uvjerljiv protiv Fugaplasta rezultatom 0:3.

Ovim utakmicama kompletiran je jesenski dio sezone. Naslov je pripao Tomislavu iz Drnja koji je u 13 kola skupio 31 bod, druga je kloštranska Mladost s 27 bodova, treći je Borac s 26, a četvrti legradski Graničar s 23. Na dnu ljestvice su Bratstvo s 10 i Fugaplast sa 7 bodova.

DRUGA ŽNL

Zbog loših terena, uglavnom natopljenih vodom, odgođeno je gotovo pola utakmica u Drugoj županijskoj ligi. Svoje susrete nisu ni započeli Miklinovec i sigečka Mladost, Gornja Rijeka i Reka te Prugovac i Lipa. Najvjerojatnije će se igrati idućeg vikenda.

Ferdinandovac je potvrdio prvo mjesto pobjedom u Herešinu. Bolji su bili od Omladinca rezultatom 0:2. U tvrdoj utakmici u Gotalovu, GOŠK i Tehnika podijelili su bodove rezultatom 0:0.

Starigrad je bio uvjerljiv protiv bregovske Mladosti s 4:0, a rezultat utakmice Hrvatskog bojovnika i Viktorije bio je gotovo nevjerojatnih 8:1.

Nakon nepotpunog 13. kola uvjerljivo prvo mjesto drži Ferdinandovac s 34 boda, druga je Lipa s 26 i utakmicom manje, treće je Gotalovo također s 26 bodova, a četvrti Miklinovec s 22 boda i utakmicom manje. Na dnu tablice su Viktorija s 10 i Hrvatski bojovnik s 9 bodova.

Prva ŽNL – 13. kolo

Nedjelja, 13. studenoga
10:00
Đelekovec: Osvit – Borac 4:2
14:00
Drnje: Tomislav – Panonija 1:1
Sv. Ivan Žabno: Tomislav – Kalinovac 4:1
Koprivnički Ivanec: Sloga – Mladost (Kloštar Podravski) 1:3
Ždala: Prekodravac – Bratstvo 3:2
Novigrad Podravski: Drava – Mladost (Molve) 4:2
Gola: Fugaplast – Graničar (Legrad) 0:3

Druga ŽNL – 13. kolo

Subota, 12. studenoga
14:00
Koprivnica: Miklinovec – Mladost (Sigetec) – odgođeno
Nedjelja, 13. studenoga
14:00
Mokrice Miholečke: Hrvatski bojovnik – Viktorija 8:1
Gotalovo: GOŠK – Tehnika 0:0
Gornja Rijeka: Gornja Rijeka – Reka – odgođeno
Prugovac: Prugovac – Lipa – odgođeno
Starigrad: Starigrad – Mladost (Koprivnički Bregi) 4:0
Herešin: Omladinac – Ferdinandovac 0:2

zatvori