Petak, 10. svibnja 2024.
Home Aktualno IMAMO DOBITNICU Evo tko je osvojio napet distopijski roman ‘Arhetip’

IMAMO DOBITNICU Evo tko je osvojio napet distopijski roman ‘Arhetip’

0
IMAMO DOBITNICU Evo tko je osvojio napet distopijski roman ‘Arhetip’
Distopijski roman ‘Arhetip’ M. D. Waters istražuje budućnost u zemlji podijeljenoj građanskim ratom, u kojoj su društvene vrijednosti izokrenute naglavačke, a plodne žene postale rijetkost. Drava.info i Naklada Ljevak poklanjaju vam jedan primjerak knjige.

Roman ‘Arhetip’ osvojila je Jadranka Mulković. Čestitamo! Sretnoj dobitnici Naklada Ljevak knjigu će poslati poštom na kućnu adresu.

Nakon proživljene nesreće glavna junakinja Emma pati od amnezije. Dok se oporavlja u bolnici predstavljaju joj šarmantnoga Declana Burkea – moćna i zavodljiva muškarca – kao muža. Njezini snovi proturječe svim njegovim pričama, a flešbekovi je podsjećaju na mjesta i događaje kojih se mutno sjeća poput strahota rata, logora za odgoj žena, ljubavi prema drugom muškarcu… Potiskujući te snove tijekom dana, Emma dopušta Declanu da je oblikuje u sretno udanu ženu i počinje se zaljubljivati u njega. Kada Emma nakon dužega oporavka napokon napusti bolnicu, postupno otkriva da je istina o njezinom nekadašnjem životu posve drukčija od one u koju su je nastojali uvjeriti njezin liječnik i Declan. Nakon što se u Emminu životu pojavi Noah, njezin protivnik iz snova, zid koji je dijelio stvarnost i snovitost počinje se urušavati.

Atmosfera Arhetipa pomalo je orvelijanska, a neke kritičare podsjetila je na prozu Margaret Atwood. Holografska tekstura priče u ovome napetom akcijskom futurističkom trileru čini ovaj roman zanimljivim ljubiteljima različitih žanrova – znanstvene fantastike, ljubavnog romana, akcijskog i kriminalističkog.

Više o knjizi saznajte ovdje.

zatvori