Petak, 26. travnja 2024.
Home Sport Ostali sportovi Matija Ostović treći na trećem Memorijalu Stjepana Vrbana

Matija Ostović treći na trećem Memorijalu Stjepana Vrbana

0
Matija Ostović treći na trećem Memorijalu Stjepana Vrbana
Izvor: ŠŠK Koprivnica.
Međunarodni brzopotezni šahovski turnir ‘Memorijal Stjepana Vrbana – Gospodar svibnja 2016.’ ove je godine u Društvenom domu u Starigradu okupio rekordna 103 igrača iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovačke i Austrije.

Turnir su organizirali Šahovski športski klub Koprivnica i Šahovski klub “Ivan Dvoržak” Rovišće – Zrinski Topolovac. Da je konkurencija bila iznimna jaka govori podatak kako je na turniru sudjelovalo 18 šahista s međunarodnim titulama – 2 velemajstora, šest međunarodnih majstora, devet FIDE majstora i jedna ženska FIDE majstorica, kao i 26 natjecatelja s titulama nacionalnog majstora i majstorskog kandidata.

Mladi koprivnički FIDE majstor Matija Ostović osvojio je odlično treće mjesto, iza velemajstora Alojzija Jankovića iz Zagreba te međunarodnog majstora Muhameda Borića iz Bihaća. Plasman mu je donio i novčanu nagradu od 600 kuna. Od ostalih koprivničkih šahista deveto mjesto pripalo je Mladenu Vrbanu, 16. Zvonimiru Ivekoviću te 26. Hrvoju Matijeviću, članovima Šahovskog športskog kluba Podravka.

zatvori