Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
Home Aktualno Tri koprivničke župe zajedno slave Tijelovo uz procesiju i koncert duhovne glazbe

Tri koprivničke župe zajedno slave Tijelovo uz procesiju i koncert duhovne glazbe

0
Tri koprivničke župe zajedno slave Tijelovo uz procesiju i koncert duhovne glazbe
Ilustracija / Izvor: Varaždinska biskupija.
Tri koprivničke župe nastavljaju tradiciju zajedničkog slavljenja Tijelova.

Ove je godine domaćin Župa sv. Nikole u centru grada, gdje će u 9 sati ujutro svetu misu predvoditi velečasni Kruno Pačalat, župnik Župe blaženog Alojzija Stepinca na Lenišću:

Poslije mise orgnaiziramo procesiju i idemo prema crkvi svetoga Antuna. Onda s Presvetim hodamo, molimo i pjevamo prema trgu i do crkvice svetog Florijana gdje je treća postaja gdje ćemo moliti. Na kraju odlazimo na Lenišće do blaženog Alojzija Stepinca gdje završavamo s Tijelovskom procesijom.

Blagdan će završiti koncertom duhovne glazbe što će biti održan na središnjem koprivničkom trgu. Župa na Lenišću prvi je organizirala prije 6 godina, a u skladu s evangelizacijom kroz glazbu, odlučili su ga ove godine još više približiti građanima i održati u centru grada, rekao je župnik Pačalat te naglasio da su svi pozvani:

Koncert je svima namijenjen, od najmanje djece pa do nastarijih. Namijenjen je svima koji žele slaviti Boga, koji žele biti zajedno biti u miru, ali i onima koji vjeruju i koji ne vjeruju, ali i onima koji se žele duhovno dobro osjećati, duhovno rasti, koji imaju srce otvoreno za zajedništvo, za ljubav, koje zrači Bogom živim.

Na koncertu će nastupiti lokalne pjevačke skupine, ali i poznati izvođači iz CRO SACO scene. Koncert će početi u 18 sati, trajat će oko dva i pol sata, vodit će ga Tanja Popec, a kao posebnu gošću župnik Pačalat je najavio milosrdnu sestru Svetoga Križa Dijanu Lončarek koja će svoje svjedočanstvo izraziti pjesmom i pričom.

zatvori