Srijeda, 27. ožujka 2024.

GORAN MRĐEN: ‘Iduće sezone bit ćemo 30 posto bolji’

Iza Rukometnog kluba Podravka Vegeta još je jedna uspješna sezona. Dvostruka kruna seniorki, dva naslova u školi rukometa, te po jedno četvrto i trinaesto mjesto rezime su sezone našeg kluba.

Na današnjoj konferenciji za medije rezime sezone dali su trener Goran Mrđen, direktorica Božica Palčić te predstavnik većinskog vlasnika kluba, Grada Koprivnice, dogradonačelnik Mišel Jakšić.

Direktorica Palčić je istaknula da je sezona uspješna, da su zadani ciljevi ostvareni, a da su prezentacije u Europi bile dobre unatoč višestruko bogatijim protivnicama. Posebno je istaknula trenericu u školi rukometa Snježanu Petiku koja sa svojim ekipama postiže odlične rezultate. Kako kaže, financije kluba su stabilne, a sve obveze se ispunjavaju na vrijeme.

Dogradonačelnik Jakšić također je pohvalio rezultate našeg kluba, ali i angažman ljudi u klubu za koje, kako sam kaže, provode u dvorani 24 sata dnevno:

Mogu samo reći da nam je izuzetno drago da Rukometni klub Podravka Vegeta opet dokazuje da je doista ponos našeg grada, ali i ponos Hrvatske. Vjerujem da ćemo se i iduće godine susresti ovdje, da proslavimo dvostruku titulu, ali, za što smo dobili naznake igrama u ovoj sezoni, i iskorak u Europi.

Trener Podravke Goran Mrđen pohvalio je svoju ekipu koje je ove godine bez velikih zvijezda došla do titule. Vrijedan rad i predanost na trenzima omogucili su pojedinim igračicama da iskoče ove sezone, a za iduću Mrđen nam je rekao sljedeće:

Mislim da ćemo biti trideset posto bolji. Klub je napravio veliku stvar što je većinu igračica zadržao još dvije godine. To smo napravili jer smo procijenili da one mogu još više napredovati i biti još bolje. Također, imat će godinu dana više zajedničkog iskustva, a i pojačanja koja smo doveli su kvalitetna što će pridonijeti kvaliteti ekipe.

Što se tiče igračkog kadra klub će napustiti Lana Franković i Mirjana Milenković, a na posudbe odlaze Sara Šenvald i Ivana Dragišić. Podsjetimo, sezonu će propustiti i Ana Nikšić zbog trudnoće. Što se tiče ulaznih transfera, klubu su do sada pristupile Ana Debelić iz Lokomotive te Anamaria Gugić iz Zameta, a radi se i na trensferu desnog krila koji će uskoro biti objavljen. Naše rukometašice trenirat će do 10. lipnja nakon čega idu na zasluženi odmor.

zatvori