Srijeda, 8. svibnja 2024.
Home Kulturoteka Pogledajte dokumentarni film o životnom putu Borisa Brauna

Pogledajte dokumentarni film o životnom putu Borisa Brauna

0
Pogledajte dokumentarni film o životnom putu Borisa Brauna
Boris Braun u središtu rodnog Đurđevca.
Židovska općina Koprivnica, Muzej grada Đurđevca i Muzej grada Koprivnice pozivaju vas na projekciju dokumentarnog filma “Životni put Borisa Brauna” koja će se održati u ponedjeljak, 25. travnja od 18 sati u Gradskoj vijećnici u Koprivnici.

Židovska obitelj Braun bila je značajna za razvoj gospodarstva Đurđevca kao i za sam grad u kojem su imali paromlin. Obitelj je bila socijalno osviještena te su pomagali najsiromašnijoj djeci. Uz mlinarstvo ulagali su u uljarstvo, elektrifikaciju, zlatarstvo i rudarstvo. Njihovom inicijativom, kao najvećim dioničarom u proizvodnji ulja, započinje izgradnja velikog proizvodnog pogona na mjestu današnje Podravke u Koprivnici (1917.). Nažalost, ratni vihor nije poštedio ni ovu obitelj. Jedan od članova obitelji koji je preživio Auschwitz, vitalan 95-godišnjak Boris Braun kroz svoju priču i sjećanja vraća nas u vrijeme svog odrastanja i mladosti te nas vodi kroz autentične lokacije.

Produkcija filma: Muzej Grada Đurđevca
Autorica projekta: Edita Janković Hapavel / Kamera i montaža: Žarko Nikin

Film je sufinanciran sredstvima:
Ministarstva kulture RH / Koprivničko-križevačke županije / Grada Đurđevca

Kustos projekcije: Dražen Ernečić

Projekcija filma održava se uz izložbu u MGKc „Donacija dr. Zdravka Dizdara – Danica 1. koncentracijski logor u NDH 1941-42“

Ulaz je slobodan.

zatvori