Četvrtak, 25. travnja 2024.

Podravka Vegeta na korak do naslova

Pobjedom u prvoj od dvije utakmice ovog vikenda u Splitu, Podravka Vegeta došla je na korak od obrane naslova prvakinja Hrvatske za što su im potrebna dva boda iz današnjeg susreta. U jučerašnjem susretu, protiv Splita 2010, naše rukometašice nisu imale velikih problema te su u sklopu 24. kola Prve HRL slavile s uvjerljivih 30:15.

Već u desetoj minuti pogotkom kapetanice Dragice Džono Koprivničanke su napravile razliku od pet golova, a do kraja poluvremena ta razlika je narasla na već tada nedostižnih deset. U drugom poluvremenu trener Goran Mrđen odlučio je dati priliku i mlađim rukometašicama koje su prednost održavale te na kraju i povećale.

Krajnji rezultat utakmice bio je 30:15. Najefikasnije u redovima Podravke bile su Ekatarina Nemaškalo sa šest pogodaka i Marijeta Vidak s četiri. Valja istaknuti i golmanice, Ivanu Kapitanović i Mirjanu Milenković koje su imale ukupno 17 obrana.

Našim rukometašicama za obranu naslova potrebna su dva boda iz današanjeg susreta u kojem će snage odmjeriti i s drugim splitskim klubom. Pretposljednje Splićanke ne bi smijele biti problem za Podravku, a hoće li to stvarno tako biti i hoće li Koprivničanke osvojiti još jednu titulu saznat ćemo poslije današnje utakmice koja se igra s početkom u 16 sati.

zatvori