Srijeda, 8. svibnja 2024.
Home Aktualno FOTO ‘Tradicija naših starih’ privukla veliko mnoštvo na Zrinski trg

FOTO ‘Tradicija naših starih’ privukla veliko mnoštvo na Zrinski trg

0
FOTO ‘Tradicija naših starih’ privukla veliko mnoštvo na Zrinski trg
Snimio Marko Posavec.
Na koprivničkom gradskom trgu danas smo se prisjetili tradicija naših starih. Pedesetak udruga, kulturno-umjetničkih društava i škola iz cijele županije prikazalo je svoje običaje – na koji se način u njihovom kraju kuhalo, radilo, pjevalo i plesalo.

Manifestacijom “Tradicija naših starih”, koja se već nekoliko godina održava u sklopu obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije, nastoji se sačuvati bogatstvo ovog kraja, rekao je koprivničko-križevački župan, Darko Koren: – Kroz sve naše programe, mi tradiciju i običaje naših starih stavljamo u prvi plan. Ovo danas je na koprivničkom glavnom gradskom trgu zapravo jedna kruna svih tih nastojanja da pokažemo sve bogatstvo ovog kraja. Svjedočimo ovdje koliko smo bogati, a da to niti ne znamo i zahvaljujem se svima koji su se potrudili da svojim sadržajem oplemene kompletan program Dana županije.

Program Dana županije nastavlja se 18. Županijskom smotrom izvornog folklora danas u Križevcima, sutrašnjom kazališnom predstavom “Životinjsko carstvo- tko se boji straha još” u koprivničkom Domoljubu i završava koncertom “Od županije samo najbolje” sutra u Đurđevcu.

zatvori