Petak, 17. svibnja 2024.

Svjetska senzacija Concept_One dolazi u Koprivnicu

Kako funkcioniraju inovativni poduzetnici u tvrtkama GIS Cloud, Bead ItOn i Rimac automobili? Kako iz prve ruke izgleda automobil Concept_One koji je nedavno izazvao pravu senzaciju u Ženevi? Sve to možete saznati u subotu, 23. travnja, u Koprivnici.

Koprivnički poduzetnik u suradnji s Udruženjem obrtnika Koprivnica provodi projekt ‘Ready, Steady, Go!’. U sklopu projekta dosad su organizirana dva eventa, a na sljedeći, ‘Broom, broom’, koji će se održati u subotu 23. travnja dolaze ljudi koji su zahvaljujući svojoj inovativnosti iznimno uspješni u poslu kojim se bave.

Sve počinje u 9 sati u Domu mladih pod vodstvom Ivana Šarića gdje će biti ispričane tri inovativne poduzetničke priče:

Iva Horvat nedavno se ‘okitila’ titulom Cosmo poduzetnice godine. Ova mlada Koprivničanka, koja je inače magistrirala informatiku, odlučila je da ne želi posao u struci već se odvažila i počela izrađivati nakit koji danas nose neke od najpoznatijih Hrvatica. U Domu mladih ispričat će vam kako je počela, po čemu se razlikuje od drugih i što za nju znači imati vlastiti biznis.

Kako GIS Cloud korištenjem vlastitih modernih kartografskih tehnologija omogućava što bolje korisničko iskustvo pri radu s kartama i općenito prostornim informacijama objasnit će vam suosnivač i direktor tvrtke Dino Ravnić, voditeljica marketinga Marta Klarić Ravnić te Igor Farkaš, menadžer zadužen za poslovni razvoj u GIS Cloudu.

Tim Rimac automobila objasnit će vam kako je raditi u inovativnom okruženju tvrtke Rimac automobili, kako je od Matine ideje nastao jedan od danas najpoznatijih i najrazvijenijih biznisa ne samo u Hrvatskoj, već u svijetu, koji su im planovi za budućnost i još mnogo toga.

Nakon Doma mladih, event se u 11:00 sati seli na Zrinski trg gdje će izloženi biti Rimčev automobil Concept_One i Greyp bicikl. Tim Rimac i tamo će biti na raspolaganju građanima te će im objasniti kako točno funkcionira električni automobil kojeg nazivaju super autom budućnosti, automobil koji od 0 do 100 km/h dolazi za 2,6 sekundi i može postići brzinu od vrtoglavih 355 km/h. Moći ćete zaviriti ispod haube i članove tima ispitati sve što vas zanima o automobilu koji je na nedavno održanom sajmu automobila u Genevi bio glavna atrakcija.

Projekt ‘Ready, Steady, Go!’ odobren je od stane Europskog socijalnog fonda, a njegova vrijednost iznosi 306.559,76 kuna od čega Europska unija financira 95 %.

zatvori