Srijeda, 1. svibnja 2024.
Home aem SPEKTAKL NA DVA KOTAČA Maraton XCM Koprivnica prerastao u dvodnevni biciklistički vikend

SPEKTAKL NA DVA KOTAČA Maraton XCM Koprivnica prerastao u dvodnevni biciklistički vikend

0
SPEKTAKL NA DVA KOTAČA Maraton XCM Koprivnica prerastao u dvodnevni biciklistički vikend
Foto: Ivan Brkić / Glas Podravine.
Brdsko-biciklistički maraton u organizaciji biciklističkog kluba Rotor i petu godinu za redom održat će se u Koprivnici. Oko tri stotine što natjecatelja, što rekreativaca vozit će utrku kroz naš grad i njegovu okolicu, a po prvi puta u ovih pet godina utrka će se bodovati za prvenstvo Hrvatske u brdskom biciklizmu.

Više nam je rekao predsjednik BK Rotor, Siniša Herman. – Ovo je trenutno najviše što biciklizam u Koprivnici može pružiti i s obzirom na iskustva koja smo imali iz prošlih godina i utrke koje smo odradili ovo je, usuđujem se reći, sigurno jedna od top 3 utrka u Hrvatskoj što se tiče brdskoga biciklizma; i organizacijski i po posjećenosti i po nagradnom fondu.

Iako je utrka dio Prvenstva Hrvatske, Herman smatra da je ovaj događaj puno više od samog skupljanja bodova. – S Turističkom zajednicom grada Koprivnice pripremljen je jedan takozvani biciklistički vikend koji se sastoji od subote i nedjelje. U subotu će biti biciklijada koja će voditi sve zainteresirane na Jagnjedovečku legendu, manifestaciju koja se održava dan prije, te u nedjelju 8.5. od 10h starta utrka iz centra grada čiji je cilj također u centru grada.

Za razliku od prošlih godina, ove godine je uz pomoć sponzora sve pripremljeno u centru grada gdje će za sve vozače nakon dolaska u cilj biti pripremljen ručak, pranje bicikla, tuširanje, podjela nagrada i sve ono što ide uz jedan sportski događaj.

Biciklistički klub Rotor predstavljat će 15-ak vozača, a sama utrka počinje u nedjelju 8. svibnja u 10 sati. Prijave su otvorene na web stranici www.bk-rotor.hr gdje možete pronaći sve informacije i upute kako se prijaviti.

Jedna trasa za profesionalce i jedna za rekreativce
Trasa maratona XCM Koprivnica 2016. Izvor: bikemap.net
Trasa maratona XCM Koprivnica 2016. Izvor: bikemap.net

Vrlo zanimljiva staza krenut će s koprivničkog glavnog trga te će ići preko Reke, Domaja, Prnjavora, Rasinje, Subotice, Vinice, poznate koprivničke prve i druge barake pa ponovno sve do koprivničkih ulica i finiša koji je, kao i start, na Zrinskom trgu. – Staza je vrlo interesantna, puna šumskih puteljaka, spusteva, uzbrdica – opisuje Herman. – Mislim da će svi vozači uživati. Naravno, sam pregled staze bit će omogućen na stranici kluba dan prije utrke tako da za one koji se žele pripremiti neće biti nikakvih iznenađenja.

S obzirom na to da se boduje za Prvenstvo Hrvatske, ovaj maraton mora zadovoljiti određene kriterije. Natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije: natjecateljsku i rekreativnu. Natjecatelji voze dužu i težu stazu, a rekreativci kraću. Licencirani vozači natjecat će se na stazi od 75 km u kojoj je preko 1.500m uspona, dok će licencirane vozačice i svi rekreativci voziti stazu od oko 60 km s približno 1.200m uspona.

Program Biciklističkog vikenda u Koprivnici 2016.

Subota, 7. svibnja: “Biciklom na Jagnjedovečku legendu”

  • Start u 11 sati iz centra Koprivnice (duljina trase 25 km)
  • “Jagnjedovečka legenda” – prikaz povijesnog dolaska kapetana Kašetana i konjanika povodom potpisivanja dozvole naseljavanja 1642. godine
  • Ručak u Sunčanom selu Jagnjedovec
  • Bikeparty od 20:00 – 23:00 (druženje s najpoznatijim hrvatskim biciklistima, podizanje brojeva)
  • Kotizacija: 30 kn
  • Dvodnevni paket aranžman (smještaj + biciklijada + bike party) – NIBA TOURS (info letak)

Nedjelja, 8. svibnja: XCM Koprivnica 2016.

  • Rekreativni brdsko-biciklistički maraton, boduje se za XCM Kup Hrvatske;
  • Dvije staze: A = 75 km / 1.600 m uspona, B = 55 km / 1.200 m uspona;
  • Program u centru: igre za djecu, nagradne igre, turistička ponuda;
  • Ručak, pranje bicikla, tuširanje za sve natjecatelje;
  • Proglašenje pobjednika;
  • Kotizacija: 120 kn.

Pravila i propozicije maratona potražite ovdje.

Trasu maratona i profil staze možete pogledati ovdje.

Sve informacije o prijavama potražite ovdje.

Članak je objavljen u sklopu projekta “Koprivnica jučer, danas, sutra” koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

zatvori