Srijeda, 27. ožujka 2024.

Učenici ‘Braće Radić’ razmjenjuju književna iskustva s vršnjacima iz Slovenije

U sklopu međunarodnog projekta za poticanje dječje književnosti ‘Čitanje ne poznaje granice’ Osnovnu školu ‘Braća Radić’ u četvrtak će posjetiti učenici iz Slovenije.

Naime, škola u Miklinovcu s ciljem promocije hrvatske dječje književnosti, ali i upoznavanjem djela slovenske dječje književnosti, jezika, povijesti i kulture, od početka školske godine surađuje s Osnovnom šolom Velika Nedelja. Zašto sudjeluju u ovom projektu, Dravi.info rekla je knjižničarka Adrijana Hatadi.

Najvažnije što očekujemo od ovog projekta je druženje, nova poznanstva s učenicima iz susjedne Slovenije, vršnjacima naših učenika. Isto tako, ovim smo projektom ostvarili brojne ciljeve koje smo si zacrtali: to je popularizacija čitanja i to djela hrvatskih i slovenskih autora prevedenih na hrvatskih i obrnuto.

Na susretu će slovenski učenici ispričati kako im se svidjela pročitana knjiga Mire Gavrana „Sretni dani“. Osim toga, učenici će prošetati Koprivnicom i posjetiti Galeriju naivne umjetnosti u Hlebinama.

Nakon susreta u Koprivnici, učenici 4. b razreda koprivničke osnovne škole će zajedno s učiteljicom Marijom Petras i knjižničarkom Adrijanom Hatadi sredinom travnja posjetiti i njihovu školu u Velikoj Nedelji u Sloveniji. Na tom će susretu učenici “Braće Radić” podijeliti dojmove o pročitanoj knjizi slovenske autorice Dese Muck “Totalno ozbiljno savršeni”.

5. a razred Osnovne šole Velika Nedelja.
5. a razred Osnovne šole Velika Nedelja.
zatvori