Petak, 26. travnja 2024.
Home Kolumne Bojan Horvat Horz KOLUMNA: Gradonačelnika Koprivnice iduće godine birat ćemo na izboru za Miss županije!

KOLUMNA: Gradonačelnika Koprivnice iduće godine birat ćemo na izboru za Miss županije!

1
KOLUMNA: Gradonačelnika Koprivnice iduće godine birat ćemo na izboru za Miss županije!
Građanska inicijativa ‘Koprivnica kakvu zaslužujemo’ nedavno je došla na briljantnu ideju – novog koprivničkog gradonačelnika ćemo iduće godine birati na izboru za Miss Koprivničko – križevačke županije. U inicijativi smatraju, s obzirom na svakodnevno pojavljivanje političara u medijima, kako bi isti trebali biti oku ugodni. Takvu ideju opravdavaju činjenicom kako smo svih ovih godina prisiljeni u medijima gledati stalno jedno te ista, naborana i ofucana lica stoga je pravo vrijeme da se poradi i na tom problemu koji pogađa sve više mladih u Hrvatskoj. Ideja građanske inicijative je naišla na plodno tlo i odobravanje sviju, od političkih stranaka, sponzora pa sve do javnosti.

Ideja je također stigla u pravo vrijeme i podudara se s Izborom za Miss Koprivničko – križevačke županije kojeg će po drugi puta uspješno organizirati koprivnička poduzetnica Iva Horvat. Osmišljeno je i predloženo da sam događaj Izbora za Miss traje sat vremena duže kako bi se, nakon regularnog djela, mogao izabrati novi gradonačelnik. Nakon što buduća Miss naše županije bude okićena lentom i okrunjena srebrnom krunom na kojoj će malim slovima suptilno pisati ime sponzora te nakon što zaplače ispred roditelja i prijatelja jecajući kako se tome nije nadala, pozornicu će preuzeti glavni politički akteri, ujedno kandidati za gradonačelnika grada Koprivnice.

Iz inicijative napominju kako će se u tom slučaju potrošiti puno manje novaca poreznih obveznika, a kranji rezultat bi bio puno ljepši, doslovno. Javnost je oduševljena, mediji su oduševljeni. Oduševljeni su svi osim Darka Duge.

Na dan izbora, u Koprivnicu je stiglo više od 200 akreditiranih novinarskih ekipa iz cijeloga svijeta. Diljem planete plasirana je neobična priča o ‘Izboru za Miss gradonačelnika’ u malenom renesansnom selu u srcu Podravine. Koprivničanci se, naravno ljute i spominju majku reporteru austrijske nacionalne televizije koji je za Koprivnicu rekao da je selo. Nakon toga odlaze u kvartovski kafić gdje ispijaju alkoholna pića i čačkaju uho ključevima od Opela jer javljanje reportera RTL televizije koji nas je nazvao KOPRIVNIČANIMA ne žele ni komentirati.

bobi miss

Izborna kampanja za gradonačelnika trajala je neuobičajeno kratko, bez stresa kojeg tijekom kampanje moraju proživljavati kandidati i voditelji kampanja. Naime, nije bilo potrebno građanima Koprivnice i žiriju objašnjavati tko je najljepši kandidat jer su oni svog favorita odabrali odmah na početku kampanje.

Nakon izbora za Miss županije Koprivničko–križevačke, uslijedio je izbor kojeg smo svi čekali dugo, onaj za gradonačelnika Koprivnice. Kandidati su dočekani kao rock zvijezde. Za njih je bilo važno ostati miran i ne znojiti se jer znojna koža loše izgleda pod svjetlima reflektora i skida puder pa su svi kandidati pozornicom prošetali bez majica pokazujući tako lijepo oblikovano tijelo zbog kojeg su se pošteno namučili posljednjih nekoliko mjeseci. Jedan kandidat bezuspješno pokušava sakriti hanzaplast na prstu koji skriva opeklinu od vrućeg ulja zadobivenu večer prije prilikom prženja krumpirića.

Salve odobravanja, zvižduci, transparenti na kojima su pisale poruke podrške i povremeno dovikivanje uznemirujućih seksualnih dosjetki kandidatima od strane ženske publike mogli su se vidjeti i čuti prilikom svakog izlaska kandidata na pistu.

Naravno, kandidati su nasumično izrešetani pitanjima o nekim gorućim problemima u gradu kao naprimjer treba li radijskim voditeljima na lokalnim radio postajama povećati plaću, no bilo je važno čuti i što misle o manje važnim temama poput investicija, gospodarstva ili plana razvoja grada.

Deveteročlani žiri sastavljen od ljudi iz privatnog sektora se na kraju manifestacije povukao u odaje kako bi donio odluku tko će biti novi gradonačelnik i prvo lice grada Koprivnice.

Ostaje nam pričekati i vidjeti.

zatvori