Srijeda, 17. travnja 2024.
Home Aktualno Grad ponovno daruje djecu i umirovljenike povodom blagdana

Grad ponovno daruje djecu i umirovljenike povodom blagdana

0
Grad ponovno daruje djecu i umirovljenike povodom blagdana
Izvor: koprivnica.hr
Grad Koprivnica i ove će godine povodom božićnih blagdana darivati djecu rođenu između 2000. i 2015. godine, čija su oba roditelja nezaposlena, poljoprivrednici ili umirovljenici, kao i djecu smještenu u udomiteljskim obiteljima na području grada.

Upis djece za darivanje trajat će do kraja sljedećeg tjedna u vjenčaonici u Gradskoj vijećnici i to od 9 do 13 sati, a roditelji na upis moraju ponijeti osobnu iskaznicu i uvjerenje sa Zavoda za zapošljavanje te dokument s datumom rođenja djeteta.

Roditeljima koji nisu u evidenciji Zavoda potrebna je potvrda Zavoda za mirovinsko osiguranje, odnosno obavijesti o isplaćenoj mirovini ili rješenje o mirovini. Popis potrebne dokumentacije nalazi se na internetskim stranicama Grada.

“Božićnice” i umirovljenicima

Uz djecu, Grad će tradicionalno darivati i koprivničke umirovljenike. Po 200 kuna u gotovini dobit će umirovljenici s područja grada čija mirovina za listopad, zajedno sa svim dodacima, ne prelazi 1.700 kn.

Podjela božićnice trajat će od 7. do 11. prosinca u prostorijama vjenčaonice na Zrinskom trgu, u ponedjeljak od 8 do 13, a ostalim danima od 9 do 13 sati.

Kao i dosadašnjih godina podjela će se vršiti prema abecednom redu prezimena prema sljedećem rasporedu:

  • u ponedjeljak 7. prosinca umirovljenicima čija prezimena počinju slovima od A do D,
  • u utorak, 8. prosinca umirovljenicima čija prezimena počinju slovima od Dž do H,
  • u srijedu, 9. prosinca prezimena od I do M,
  • u četvrtak, 10. prosinca prezimena od N do S i
  • u petak 11. prosinca prezimena od Š do Ž.

Tjedan nakon toga, od 14. do 24. prosinca, “božićnica” će se moći podići na blagajni Grada od 9 do 13 sati. Napomenimo još kako umirovljenici sa sobom moraju ponijeti osobnu iskaznicu i dokaz o visini mirovine za listopad ove godine.

zatvori