Četvrtak, 25. travnja 2024.

Poljoprivrednici, požurite s prijavama za županijske poticaje

Podravsko-prigorski poljoprivrednici do kraja godine mogu povući određena sredstva iz aktualnih programa kojima Županija potiče razvoj poljoprivredne proizvodnje.

Radi se, između ostalog o poticanju zaštićenih prostora, izgradnje skladišnih prostora i legalizacije poljoprivrednih objekata, a svi programi mogu se pronaći na stranicama Županije.

Iako se za aktualne programe može javiti do 30. prosinca, voditelj Odsjeka za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo Denis Maksić poziva poljoprivrednike da to učine i ranije.

Pozivam sve zainteresirane poljoprivredne proizvođače da se jave, da iskoriste ova sredstva koja su im namijenjena, ali da ne čekaju baš 30. prosinca. Onda će tada doći puno zahtjeva pa će nastati velika gužva. Da ne stvaramo veliku gužvu i da ne stvarno veliku nervozu ako to možemo riješiti mirnije i puno ranije.

Maksić također poziva poljoprivrednike da za sva pitanja i savjete dođu u prostorije Odsjeka gdje mogu dobiti sve informacije. Podsjetimo na kraju kako Županija u razvoju poljoprivredne proizvodnje na ovaj način sudjeluje od 2003. godine.

zatvori