Petak, 19. travnja 2024.
Home Sport Ostali sportovi Četvorica Rotorovaca odvozila Istriu Granfondo

Četvorica Rotorovaca odvozila Istriu Granfondo

0
Četvorica Rotorovaca odvozila Istriu Granfondo
Izvor: bk-rotor.hr
Četvorica vozača koprivničkog Biciklističkog kluba Rotor nastupila su u nedjelju na jednom od najvećih biciklističkih događaja u Hrvatskoj, cestovnoj utrci ‘Istria Granfondo 2015.’ sa startom u Umagu.

Među 600-tinjak vozača iz cijele Europe, pedale su istarskim putevima okretali Vedran VeršićBranislav BuhićSiniša HermanNino Berta. Utrka je vodila od Umaga preko Novigrada, Motovuna, Buja i Buzeta natrag do Umaga, na dvjema trasama: kraćoj, od 90 km i s više od 1.000 m ukupnog penjanja, te duljoj, od 140 km i s preko 1.400 m uspona.

Trojica Rotorovaca odvozila su kraću trasu (od 90 km), u lošim vremenskim uvjetima zbog kiše i jakog vjetra. Nino Berta u kategoriji seniora osvojio je deveto mjesto u ukupnom poretku te, još važnije, treće mjesto od vozača iz Hrvatske. U istoj kategoriji, odmah iza njega stigao je Vedran Veršić odvozivši svoju najbolju utrku ove sezone koja mu je donijela 12. mjesto u ukupnom poretku i četvrto mjesto među hrvatskim vozačima. Siniša Herman nastupio je u kategoriji master te, poput Veršića, ukupno bio 12. i među domaćim vozačima četvrti.

Branislav Buhić odvozio je dulju trasu (140 km), kao prvi vozač kluba na velikoj stazi, te osvojio vrlo dobro 21. mjesto u ukupnom poretku te peto mjesto od vozača iz Hrvatske.

zatvori