Nedjelja, 29. rujna 2024.

LOKALNI IZBORI: SDP odabrao kandidatkinju za Tucakovićevu zamjenicu

Županijski odbor podravsko-prigorskog SDP-a na sinoćnjoj je sjednici podržao odluke o zajedničkom izlasku na izbore s koalicijskim partnerima HSS-om, HNS-om, HSU-om i laburistima, a doznali smo i tko će biti kandidat, odnosno kandidatkinja, za mjesto zamjenika župana.

Što su odlučili, Dravi.info rekao je prvi čovjek županijskog SDP-a i kandidat za župana Slavko Tucaković. — Županijski odbor podržao je listu koja je dogovorena s koalicijskim partnerima, kao i sporazum koji je pripremljen i koji se treba u narednih tjedan dana potpisati s koalicijskim partnerima. Podržan je i kandidat za župana, to je moja malenkost, a kandidatkinja za zamjenicu župana je kolegica Marija Vukobratović.

Marija Vukobratović. Snimio Marko Posavec.

Tucaković je odgovorio i na kritike da je SDP napravio previše ustupaka koalicijskom partneru HSS-u. — Osobno sam otvorio raspravu o tom pitanju, međutim sve odluke su odluke Županijskog odbora, a pregovarački tim ih je samo provodio. Je li to dobro ili nije… U ovom trenutku smo procijenili da je to dobro. HSS je bio na čelu županije i ima veliku podršku, osobito u manjim sredinama. Prema tome, jedna šira koalicija trebala bi biti dobra za sve građane — rekao je Tucaković.

Svojim najvećim rivalom u utrci za župana Tucaković smatra Darka Korena, ali dodaje: — Žao mi je što nije bilo i kandidata iz HDZ-a jer ipak je to velika stranka i bilo bi to dobro za demokraciju u našoj županiji.

Lista lijeve koalicije veliku će pažnju pridati rodnoj ravnopravnosti, kaže Tucaković: — Naša politika će sigurno biti što više žena na samoj listi, ali i u svim odborima i tijelima. I na našem Županijskom odboru sinoć je od 29 prisutnih bilo 11 žena, što je već veliki pomak — rekao je i zaključio da zasigurno imaju dovoljan broj žena za ispunjenje zakonskih kvota, osobito u SDP-u.

Recimo i da će HSS svog kandidata za dožupana odabrati u petak, a program lijeve koalicije trebao bi biti dovršen kroz desetak dana.

Slušaj uživo
zatvori