Nedjelja, 5. svibnja 2024.

SDP HSS-u daje više mjesta na listi i jednog dožupana, neki se pitaju je li to previše

Sve je bliže konačno rješenje koje će lijeva koalicija ponuditi biračima u Podravini i Prigorju.

Jučer ujutro okupili su se predstavnici HSS-a, SDP-a, HSU-a, HNS-a i laburista. Potvrđeno je da će sve članice podržati SDP-ovog Slavka Tucakovića za župana i jednog njihovog dožupana, dok će HSS dobiti mjesto drugog, a dogovoreno je i kako će izgledati lista, rekao nam je predsjednik županijskog HSS-a Mladen Mađer:

— Dogovorili smo mjesta na listi do 41. pozicije. SDP-u pripada 14, a HSS-u 15 mjesta. HNS-u pripada pet, HSU-u četiri i hrvatskim laburistima tri mjesta.

HSS je dobio previše! – komentiraju neki od članova SDP-a rezultate pregovora i pripreme za svibanjske izbore. A je li SDP pristao na previše ustupaka partnerskom HSS-u, prokomentirao je županijski predsjednik SDP-a, Koprivničanac Slavko Tucaković:

— Dobro, to je mišljenje… Svi ljudi imaju pravo komentirati, a konačnu odluku donijet ćemo večeras tijekom zasjedanja Županijskog odbora. Kad govorimo o dožupanu, za sad se najviše govori o kandidatkinji Mariji Vukobratović.

Županijski odbor SDP-a konačnu će odluku donijeti večeras, dok će HSS u petak odlučiti tko će biti njihov kandidat za dožupana. Za desetak dana trebali bi biti definirani programi lijeve koalicije te odlučeno koji će kandidat dobiti koju konkretnu poziciju na listi.

zatvori