Nedjelja, 28. travnja 2024.
Home Sport Ostali sportovi Hrvanje: Gregor Gašparić drugi, Alen Nogić treći u Murskoj Soboti

Hrvanje: Gregor Gašparić drugi, Alen Nogić treći u Murskoj Soboti

0
Hrvanje: Gregor Gašparić drugi, Alen Nogić treći u Murskoj Soboti
Izvor: Hrvački klub Podravka
Sedmorica hrvača Podravke pod vodstvom trenera Renata Begovića u subotu su nastupili na Međunarodnom hrvačkom turniru za mlađe dobne uzraste u slovenskoj Murskoj Soboti. U konkurenciji od preko 200 hrvača iz Slovenije, Mađarske, Slovačke, BiH, Srbije i Hrvatske, naši su se hrvači kući vratili s dva odličja – jednim srebrnim i jednim brončanim.

Roko Petrović nastupio je u kategoriji do 42 kilograma te izgubio u prvoj borbi – kako mu protivnik nije ušao u finale, nije mogao repasažem doći do borbe za medalje. Jednako su prošli i Dominik Škorjanec Stjepan Delimar u kategoriji do 60 kg. Filip Zadravec osvojio je peto mjesto u kategoriji do 50 kilograma, kao i Ivan Čordas do 42 kilograma.

Broncu je osvojio Alen Nogić u kategoriji do 56 kg. Pobijedio je natjecatelje iz Srbije i Slovačke, no prvak Slovačke nije mu dopustio prolaz u finale. U borbi za treće mjesto pobijedio je predstavnika Slovenije.

A najugodnije iznenađenje na turniru, prema riječima trenera Begovića, priredio je Gregor Gašparić – najmlađi od koprivničkih predstavnika u Sloveniji, koji je u kategoriji do 50 kilograma osvojio svoju prvu medalju i to srebrnu. Pobijedio je tušem protivnike iz Slovenije i tek u finalnoj borbi tijesno na bodove izgubio od predstavnika Mađarske.

zatvori