Nedjelja, 29. rujna 2024.

Pitali smo vas gdje bi u Podravini bilo dobro postaviti kameru za nadzor brzine, evo koje lokacije ste nam predložili

Pitali smo vas gdje bi u Podravini bilo dobro postaviti kameru za nadzor brzine. Pitanje je, naravno, izazvalo niz komentara.

Jedna naša čitateljica mišljenja je da se kamera mora postaviti na zavoju Starogradske prije mosta i HAK-a.

– Na zebri najčešće ne staju jer se na zavoju zalete iz Starogradske i jednostavno ne stignu stati. Kada se s autom kreće iz Starogradske u Magdalensku – čista lutrija da se netko sa 100 sat zaleti. Jako opasno mjesto, ako već nema kamera onda bi se barem neki usporivači trebali postaviti ili ležeći policajci – rekla je.

>> SVE IH JE VIŠE NA CESTAMA Pitamo vas gdje bi u Podravini bilo dobro postaviti kameru za nadzor brzine?

Druga je pak mišljenja kako sama kamera ne znači ništa jer postoje aplikacije koje pokazuju gdje se nalaze kamere.

– Tamo se uspori, a kad se prođe vozi se tko zna kako. Policija neka radi svoj posao i neka ih bude više po cesti, manje u krčmama, a kad se jednom uhvati osoba u prekršaju neka “masno” plati tako da više nikome ne padne na pamet divljat – objašnjava.

Jedna je mišljenja kako se kamera obavezno mora postaviti na Varaždinskoj cesti kod Doma za starije i nemoćne Sveta Ana.

– Jure kao divljaci, djeca idu na bus, ne može se proći preko ceste. Bus stoji na zebri pušta djecu da prođu zebru, a biseri po gasu i busa prestižu. Dokle više? Dok netko ne daj Bože ne strada – zabrinuto priča.

Naši čitatelji spomenuli su kako bi se kamera trebala postaviti u Reki, Velikoj Mučni, Đelekovcu, Virju, Peterancu, ali i u nekim koprivničkim ulicama kao što je Ulica Tina Ujevića, Basaričekova i Križevačka.

Podsjetimo, sve stacionirane kamere koje su smještene na prometnicama diljem područja koje pokriva Policijska uprava koprivničko-križevačka tijekom prošle godine snimile ukupno 5.681 vozilo u prekoračenju brzine.

Slušaj uživo
zatvori