Nedjelja, 28. travnja 2024.
Home Sport Ostali sportovi SJAJNI TRIATLONCI Denis, Fran i Luka odlični u Splitu

SJAJNI TRIATLONCI Denis, Fran i Luka odlični u Splitu

0
SJAJNI TRIATLONCI Denis, Fran i Luka odlični u Splitu
Denis Pleše, Fran Tisaj i Luka Radotović.
Središnje natjecanje triatlonske sezone održano je proteklog vikenda u splitskoj Park-šumi Marjan. Bilo je to Državno prvenstvo u olimpijskom triatlonu, a koprivnički su natjecatelji koji brane boje Triatlon kluba Zrinski iz Zagreba postigli odlične rezultate.

Denis Pleše prvi je puta nastupio na olimpijskoj distanci – 1,5 km plivanja, 40 km bicikla i 10 km trčanja. S obzirom na to da se njegova juniorska kategorija još službeno ne natječe na olimpijskoj distanci, Denis je nastupio u kategoriji U-23 te osvojio odlično četvrto mjesto u kategoriji, dok je u ukupnom poretku bio 14. od 97 natjecatelja. Osim toga, u ekipnoj konkurenciji sa svojim klubom Zrinski osvojio je zlatnu medalju.

Denisa sada čekaju još neke važne utrke u drugom dijelu sezone: državno prvenstvo u sprint triatlonu na Viru, što je najvažnija utrka sezone za juniore, te jaka međunarodna utrka juniorskog kupa u Zagrebu.

U Splitu su nastupili i drugi naši triatlonci i to u supersprint disciplini. Kadet Fran Tisaj osvojio je drugo mjesto u ukupnom poretku te prvo mjesto u svojoj kategoriji, dok je Luka Radotović bio četvrti u kategoriji i sedmi u ukupnom poretku.

zatvori