Ponedjeljak, 21. listopada 2024.

Za dva tjedna uživancija u toploj klopi u novoj školskoj kuhinji na Vinici

Za otprilike dva tjedna učenici Područne škole Vinica napokon će uživati u toplim obrocima.

Naime, završena je dogradnja i rekonstrukcija nove kuhinje i blagovaonice u toj koprivničkoj školi te će u navedenom roku prostorije biti uređene svom potrebnom opremom, rekla je Dravi.info pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Koprivnice Ana Mlinarić.

– Postupak nabave je konačno završio i mi se iskreno nadamo da će kroz dva tjedna doći kompletna oprema i da će kroz neka dva, maksimalno dva i pol tjedna, sve biti opremljeno. Djeca bi tada trebala krenuti u novu blagovaonicu i imati topli obrok – kazala je Mlinarić.

Snimio Valentino Štefanek.

Podsjetimo, još 2018. godine gradonačelnik Mišel Jakšić najavio je da će škola na Vinici dobiti novu kuhinju i blagovaonicu. Nakon što je napravljen projekt te su ishođene sve potrebne dozvole, u srpnju prošle godine krenuli su radovi. Osim što su izgrađene kuhinja i blagovaonica, rekonstruiran je sanitarni čvor, dorađen je prilaz, odnosno rampa za osobe s invaliditetom, proširena je zbornica te je dograđen hodnik koji povezuje novouređene prostorije sa školom.

>> FOTO: KRAJ JE BLIZU Obnovljena škola na Vinici s novom kuhinjom i blagovaonicom do kraja godine

Kako su ranije poručili iz Gradske uprave, po smjeni u školi boravi 35 učenika pa je kapacitet blagovaonice prilagođen navedenoj brojci i svi će je učenici moći koristiti istovremeno. Veličina blagovaonice je 40, a kuhinje 15 kvadratnih metara.

Slušaj uživo
zatvori