Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: KRAJ JE BLIZU Obnovljena škola na Vinici s novom kuhinjom i blagovaonicom do kraja godine

Obnova zgrade Područne škole Vinica trebala bi biti gotova do kraja godine.

Nakon što je sanirano krovište zgrade, nastavljeno je s ulaganjem u infrastrukturu same školske zgrade.

– Riječ je o radovima vrijednima gotovo 820.000 kuna koji podrazumijevaju poslove rekonstrukcije, odnosno izgradnje i opremanja kuhinje i blagovaonice te rekonstrukciju sanitarnih čvorova – rekla je Ivana Ledinski Cvetković, viša stručna suradnica za informiranje i odnose s javnostima Grada Koprivnice.

Dodala je da po smjeni u školi boravi oko 35 učenika, a kapacitet blagovaonice od 40 kvadratnih metara prilagođen je navedenoj brojci pa će svi učenici u njoj moći biti istovremeno.

– Osim blagovaonice opremit će se i kuhinja veličine 15 kvadratnih metara koja će zadovoljiti sve sanitarne uvjete da se njoj može posluživati, ali i pripremati hrana – istaknula je Ledinski Cvetković.

Objasnila je da je dograđen hodnik koji će povezivati novouređene prostorije sa školom, dorađen je prilaz, odnosno rampa za osobe s invaliditetom, a po završetku radova omogućit će se i proširenje zbornice.

– Ovime će se zasigurno doprinijeti kvalitetnijem radu učitelja i ostalog osoblja škole. Radovi su počeli krajem srpnja i za sada sve ide prema zadanim rokovima – zaključila je Ledinski Cvetković.

zatvori