Nedjelja, 28. travnja 2024.
Home Aktualno VIDEO Muzej iza scene: Čuvamo prošlost i gledamo u budućnost

VIDEO Muzej iza scene: Čuvamo prošlost i gledamo u budućnost

0
VIDEO Muzej iza scene: Čuvamo prošlost i gledamo u budućnost
Uz posebne, vrijedne i zanimljive predmete, umjetnine i stručnjake koji će o njima brinuti te ih približiti svima, kulturna baština može biti čudesna i neprocjenjiva. Ali nije uvijek tako i nije uvijek lako.

Što je sve potrebno napraviti da bi kultura i umjetnost na uzbudljiv način i u što boljem stanju “stigla” do posjetitelja i tko sve brine o tome saznat ćete u kratkom videu Muzeja grada Koprivnice koji je nastao kad je kamera ušla u muzejske prostore, na mjesto tradicije, kulturnog stvaralaštva, kreativnosti i okupljanja. Najbolji programi uvijek nastaju u suradnji različitih struka, razmišljanja i sposobnosti.

Upravo je suradnja novih generacija s iskusnima ono što programe i druženja u Muzeju čini kvalitetnim, drugačijim i posebnim. Muzej tako podjednako čine ljudi i čuvana kulturna baština. Od 16 muzejskih radnika pojedini su manje poznati javnosti, dok se neki više pojavljuju u javnom prostoru. Svi oni zajedno čine muzejski stroj koji godišnje proizvede stotinjak različitih programa i aktivnosti, a u kojem znatno svi doprinose u pojedinom djelokrugu.

Muzejski tehničari, spremači, domari, kustosi, knjižničari i računovođe zajedno rade svaki dan čuvajući budućnost kulture u svojim rukama. Upoznajte ih!

zatvori