Subota, 20. travnja 2024.

FOTO/VIDEO: U Podravini i Prigorju nema novozaraženih koronavirusom, još tri osobe ozdravile

Četvero štićenika koji su ozdravili vraćaju se iz bolnice u Dom za starije

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije u podne je iznio najnovije informacije o tijeku epidemije koronavirusa u Podravini i Prigorju.

– U posljednja 24 sata na području Koprivničko-križevačke županije nema novooboljelih od koronavirusa. I dalje smo na brojci 89, a dobra vijest je da su tri osobe ozdravile i danas ih je ukupno 39. U tijeku dana četiri štićenika iz koprivničke bolnice koji su ozdravili bit će premješteni iz bolnice natrag u Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica – rekao je načelnik stožera Ratimir Ljubić.

Dodao je da brinu i za zdrave štićenike Doma koji osim što stalno borave u svojim sobama, jednom dnevno odlaze uz pratnju u šetnju.

– Uveli smo im i psihosocijalnu podršku pa će s njima redovno komunicirati desetak psihologa s područja naše županije – napomenuo je Ljubić.

Danas je pristigla i veća količina opreme namijenjena domovima za starije i nemoćne te pružateljima socijalnih usluga i udrugama koje imaju asistente i pomoćnike.

Ljubić je zahvalio svim građanima Podravine i Prigorja koji su bili odgovorni i disciplinirani jer je i treća faza popuštanja mjera prošla u redu. Zahvalio je i svim gradskim i općinskim stožerima te svim operativnim snagama civilne zaštite na dobro odrađenom poslu.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dr. Draženka Vadla rekla je da je s današnjim danom registrirano 89 oboljelih, 37 ih je ozdravilo i 13 preminulo.

– S današnjim danom imamo 39 oboljelih, pet je iz opće populacije, 34 iz Doma pri čemu je četiri zaposlenika i 30 štićenika. Krenuo je proces oporavka u Domu pa imamo pet ozdravljenih zaposlenika koji se vraćaju u sustav i pet štićenika – zaključila je dr. Vadla.

Opširnije slijedi…

 

UŽIVO Stožer civilne zaštite o situaciji s koronavirusom

Posted by Drava.info on Monday, May 18, 2020

 

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori