Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Župan Koren o dolasku dr. Ostojića u Koprivnicu: Ne znam u kojoj funkciji je on ovdje došao i s kojim ciljem

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren osvrnuo se na jučerašnji dolazak bivšeg ministra zdravstva i potpredsjednika skupštine Grada Zagreba Rajka Ostojića u Koprivnicu.

Podsjetimo, Ostojić je na jučerašnjoj konferenciji konstatirao kako je Koprivničko-križevačka županija jedina županija u kojoj je koronavirus ušao i u županijsku bolnicu i u županijski Dom za starije i nemoćne osobe.

– Prije svega, iskoristio bih priliku i ponovio svoje stavove koje zagovaram od samog početka, a to je da bi politika trebala biti minimalno ili nikako prisutna kad govorimo o ovim temama. Prije svega moramo se fokusirati na naše zdravstvene djelatnike i stručnjake, primijetili ste da se ja tog svog pravila maksimalno pridržavam i politiku kao društvenu disciplinu ne upražnjavam u ovom periodu – započeo je Koren.

Dolazak dr. Rajka Ostojića u Koprivnicu je enigma, kazao je Koren, no pretpostavka je da je došao iz političkih razloga.

– Jučer smo svjedočili jednom političkom nastupu dr. Rajka Ostojića. Ne znam u kojoj funkciji je on ovdje došao i s kojim ciljem jer ako govorimo o zdravstvenom segmentu, onda moram reći da nisam čuo nikakve smislene poruke niti savjete niti bilo što tome slično što bi nama pomoglo. Ne volim se s nikim uspoređivati, no činjenica je da dr. Ostojić dolazi iz jedne zagrebačke klinike u kojoj je isto, nažalost, ušla infekcija COVID-19. Pretpostavljam da je došao kao političar i kao budući nositelj SDP-ove izborne liste za drugu izbornu jedinicu, što je po meni u ovom trenutku neprimjereno i nepotrebno.

Što se tiče e-propusnice za dr. Rajka Ostojića, Koren je kazao kako zna da on u te svrhe može koristiti svoju liječničku iskaznicu, no to je po njemu zlouporaba.

– Ne vjerujem da je imao neki drugi razlog dolaska osim taj politički što po meni nije potrebno. Preporučujem da se kanemo takvih političkih aktivnosti u ovom periodu dok za tim još nema potrebe. Preporučio bih dr. Ostojiću: Rajko, ostani doma – rekao je na kraju župan Koren.

zatvori