Petak, 26. travnja 2024.

VIDEO Bivši ministar zdravstva Rajko Ostojić: Jedina ste županija u kojoj je virus ušao i u županijsku bolnicu i u Dom za starije

Bivši ministar zdravstva i potpredsjednik skupštine Grada Zagreba Rajko Ostojić danas je u Koprivnici kao poseban govornik sudjelovao na konferenciji za medije koju je sazvao gradonačelnik Mišel Jakšić.

Ostojić je zadovoljan stanjem s brojem oboljelih na području Podravine i Prigorja, ali ga brine činjenica da smo jedina županija u Hrvatskoj u kojoj je koronavirus ušao i u županijsku bolnicu i u županijski Dom za starije i nemoćne osobe.

– Kao ministar zdravstva obilazio sam sustav socijalne skrbi, posjećivao sam vaš Dom za starije i nemoćne koji je jedan je od najboljih u kojima sam bio zato što ulažete u skrb, ljude i u kvalitetu života. No, vjerovali ili ne jedina ste županija u kojoj je virus ušao i u županijsku bolnicu i u Dom za starije, institucije koje treba čuvati kao Pentagon. Ovdje nismo radi politike i politikantstva, uvjeren sam da će vaš iskusni župan procijeniti o čemu se radi i zašto je to tako – rekao je Ostojić.

Sustav socijalne skrbi diljem Hrvatske pokazao je dvije značajke, nastavio je Ostojić, a to su veliki institucionalni nemar i slom socijalne države. Ipak, istaknuo je svijetli primjer Grada Koprivnice koji će se uključiti u nabavku potrebne zaštitne opreme iako nije nadležan za te institucije.

– Ovime Grad Koprivnica pokazuje moralnu veličinu i jednaku odgovornost prema svima u ovoj situaciji s pandemijom COVID-19 – rekao je Ostojić.

 

Presica u Koprivnici: Mišel Jakšić i Rajko Ostojić o koronavirusu

Objavljuje Drava.info u Subota, 18. travnja 2020.

zatvori