Nedjelja, 6. listopada 2024.

TREĆA HNL SJEVER Derbi Križevaca i Poleta, Picoki dočekuju Bjelovarčane, teška gostovanja Tehničara i Podravca

Deseto kolo Treće hrvatske nogometne lige Sjever donosi nam nova uzbuđenja.

Trećeplasirani Radnik-Križevci ugostit će drugoplasirani Polet iz Sv. Martina na Muri. Križevčani su u prošlom kolu tijesno poraženi u Bjelovaru (3:2), a Polet je u derbiju kod kuće svladao Varteks (2:1).

Mogu li Križevčani u ovome kolu do bodova i što očekuju? Evo što nam je rekao veznjak domaćih Krunoslav Srbljinović:

– Znamo da je Polet vrlo kvalitetna ekipa s nekoliko prvoligaških igrača koji mogu jednim potezom riješiti utakmicu, ali mi smo se kroz tjedan dobro pripremali i trenirali za to. Očekujemo tvrdu i borbenu utakmicu u kojoj ćemo dati sve da pobijedimo i dođemo do sva tri boda. Vrlo smo zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone. Svi dobro treniramo te je dobra atmosfera u ekipi i na svu sreću nije bilo težih ozljeda do sada. Nalazimo se u gornjem dijelu tablice gdje želimo i ostati jer kvalitetom nam je tu mjesto.

Utakmica će se igrati u subotu od 15 sati, a na terenu ćemo moći vidjeti sva tri prva strijelca lige. U dresu Radnika prekaljeni Tomislav Borovčak te u redovima gostiju dvojac MezgaMedved. Jedno je sigurno, a to je da će vratari imati jako težak zadatak.

Đurđevački Graničar kod kuće dočekuje Bjelovar. Ako su u prošlom kolu bili oslabljeni neigranjem nekoliko igrača, što tek reći za ovo? Trener Brgles muku će mučiti da sastavi prvih jedanaest jer neće moći računati na Jana Fusića, iskusne Topolčića i Belobrka te Stankovića i Šostarca. Potonja dvojica će na duže hlađenje zbog incidenta na domaćoj utakmici s Tehničarom. Nikola Stanković dobio je čak šest utakmica zabrane igranja dok je Mario Šostarec zaradio četiri.

Utakmicu nam najavljuje mladi igrač Slaven Belupa na posudbi u Graničaru, Matej Resler:

– Čeka nas teška utakmica s izrazito kvalitetnim protivnikom. Stanje na tablici ukazuje na to da je Bjelovar u ovom susretu favorit, no mi igramo kod kuće gdje nikome nije bilo niti će biti lako doći do bodova. Vjerujem da nošeni podrškom domaćih navijača možemo pružiti dobru partiju te da će svaki pojedinac koji dobije priliku dati svoj maksimum kako bismo došli do pobjede koja bi nam bila odličan podstrek za daljnji tijek prvenstva. Atmosfera u ekipi je dobra, na treninzima se radi dobro, a pobjeda bi nam bila potvrda dobrog rada te dodatan motiv i podstrek da u nastavku prvenstva budemo još bolji nego što smo bili do sada.

Podravac iz Virja u prošlom je kolu pobijedio Picoke u susjedskom derbiju, preokretom s 2:1. Time su si Virovci kupili mir i bez pritiska odlaze u Ždralove. Domaća Mladost je prva te kod kuće ne prosipaju bodove. Ove sezone su na “Brdu” redom padali Polet, Radnik, Podravina, Rudar MS i Virovitica. Hoće li Virovci predvođeni trenerom Knapićem i nošeni domaćom pobjedom prekinuti taj niz, ostaje nam vidjeti.

Posljednji predstavnik naše županije, Tehničar iz Cvetkovca gostovat će u Murskom Središću kod Rudara. U prošlom kolu u “domaćim” Križevcima izgubili su od Mladosti iz Ždralova s 2:0 te ih očekuje teško gostovanje. Ne smije Cvetkovčane zavarati 5:0 poraz Rudara u prošlom kolu u Virovitici jer je kod kuće Rudar upisao četiri pobjede i tek jedan poraz. Tehničar će sigurno željeti samo pobjedu kako bi se primaknuo gornjem domu tablice, gdje mu je po kvaliteti i mjesto.

U ostalim susretima igraju se susjedski mini-derbiji pa tako Podravina u Ludbregu dočekuje Varteks, a Papuk u Orahovici Viroviticu.

Treća HNL Sjever – 10. kolo

Subota, 26. listopada
15:00
Ludbreg: Podravina – Varteks
Križevci: Radnik-Križevci – Polet (Sv. Martin na Muri)
Đurđevac: Graničar – Bjelovar
Ždralovi: Mladost – Podravac
Mursko Središće: Rudar – Tehničar
Orahovica: Papuk – Virovitica

TABLICA

1. Mladost 9 +16 23
2. Polet 9 +16 19
3. Radnik K 9 +8 18
4. Varteks 9 +9 17
5. Rudar 9 -4 15
6. Bjelovar 9 +4 14
7. Tehničar 9 +2 14
8. Podravac 9 -4 10
9. Virovitica 9 -16 8
10. Podravina 9 -12 6
11. Graničar Đ 9 -8 5
12. Orahovica 9 -11 5

Slušaj uživo
zatvori