Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

POGODAK KARIJERE Karlo Šepec uveo Borac u finale Kupa: Idemo po svoj peti naslov

Nogometaši Borca iz Imbriovca jučer su na dramatičan način u posljednjim minutama utakmice izborili finale ovogodišnjeg Županijskog nogometnog kupa gdje će svoj peti trofej loviti protiv Mladosti iz Kloštra Podravskog.

Iako su u prvoj utakmici na Starom bregu iznenađujuće poraženi s 3:0, nogometaši Tehničara iz Cvetkovca jučer su u Imbriovcu napravili pravi mali podvig. Od početka utakmice žestoko su stisnuli Borac koji je u prvom poluvremenu uspio odoljeti svim pokušajima Tehničara. Međutim, nastavak susreta donio je pravu nogometnu ljepoticu za nešto više od 400 gledatelja.

>> FOTO: ŽUPANIJSKI KUP Borac slavi Šepeca, Koprivnica nije imala šanse u Kloštru Podravskom

Prvo je Hudak lijepo pogodio za 0:1, a samo nekoliko minuta kasnije Jambrušić je glavom zabio za 0:2. Bilo je vidljivo kako nogometaši Borca neće još dugo moći zadržati zakuhale Cvetkovčane koji su do rezultatskog poravnanja stigli petnaestak minuta prije kraja susreta, a još jednom je pogodio iskusni Jambrušić. Imali su Cvetkovčani do kraja susreta još nekoliko šansi, tresla se i greda, a susret se bližio izvođenju jedanaesteraca. Međutim, tada se ukazao Karlo Šepec koji je u igru ušao sredinom drugog poluvremena. Brzonogi napadač uspio se izmigoljiti Grabaru i Vukoniću te je u padu ugurao loptu u gol pored gostujućeg vratara Sudeca.

Šepec nije napadač koji ima konstantu zabijanja, ali jučer je pokazao da daje presudne golove.

– Jučer smo dali sve od sebe, ali mora se priznati kako je Tehničar bio puno bolji. Mi smo odigrali vrhunski prvu utakmicu na Starom bregu, a jučer smo dali sve od sebe kako bismo izborili finale. Moj pogodak je zasluga cijele ekipe, nagradila nas je borba i želja za plasmanom u finale – rekao je Šepec nakon susreta.

U drugom polufinalnom susretu, Mladost iz Kloštra Podravskog na svojem je terenu pobijedila Koprivnicu s visokih 5:0 i Kloštrani su se prvi puta u svojoj povijesti plasirali u finale Županijskog nogometnog kupa. Iako se Mladost pokazala kao tvrd orah, igrači Borca iduće će srijede na Gradskom stadionu “Ivan Kušek Apaš” u Koprivnici loviti svoj peti naslov prvaka Županijskog nogometnog kupa.

– Protiv Mladosti očekujem tvrdu utakmicu, oni imaju jako puno kvalitetnih igrača, igraju dobar nogomet i neće nam biti lako. Siguran sam da će za finalni susret biti dodatno motivirani pošto im je to prvi puta da su došli do same završnice, Međutim, kod nas neće biti kalkuliranja, idemo po svoj peti naslov i nadam se da ćemo još jednom osvojiti Kup – poručio je Šepec.

Finalna utakmica ovogodišnjeg Županijskog nogometnog kupa igrat će se iduće srijede, 29. svibnja na Gradskom stadionu “Ivan Kušek Apaš” s početkom u 17 sati.

zatvori