Nedjelja, 6. listopada 2024.

SLAVEN IDE NA MAKSIMIR Sertić: U problemima sam koga staviti u momčad, ali to su slatki problemi

Nogometaši Slaven Belupa u nedjelju gostuju kod zagrebačkog Dinama u sklopu 21. kola Hrvatski Telekom Prve lige.

Bit će to teška utakmica, kao i svaka protiv prvaka Hrvatske. No, Farmaceuti su nakon pobjede protiv Gorice dobro raspoloženi i na Maksimir putuju bez opterećenja, a trener Ivica Sertić rekao je kako ima razloga za optimizam:

– Nakon ova tri boda, nakon dobrih igara u ovom dijelu prvenstva, koga staviti u momčad, promijeniti nešto ili ne? Momci koji nisu trenutno u prvom planu odlično rade, nameću se iz dana u dan, iz treninga u trening… Tako da sam u problemima. Ali slatkim.

U sastavu za Dinamo neće biti Jana Doležala zbog ozljede. Mateus Lima još uvijek trenira individualno i redovnim treninzima trebao bi se priključiti u ponedjeljak, a utakmicu će propustiti i David Puclin zbog tri žuta kartona.

Dinamo u ovom trenutku na ljestvici ima ravno 30 bodova više od Slaven Belupa, a 14 je bodova iznad prvih pratitelja Osijeka i Rijeke.

– Danas je Zvone Šarlija izjavio u medijima da bi i njihova nominalno druga momčad osvojila naslov prvaka HNL-a, i nije daleko od istine. Tako da je samim time Dinamo naša najbolja momčad i teško se pripremati za njih. Ali opet to su najlakše utakmice i što se tiče motivacije i tog nekakvog pritiska. Nemamo što izgubiti. Ići ćemo u Zagreb nadigravati se, postaviti se hrabro, tražiti svoju šansu – rekao je trener Slavena.

Osim toga, Sertić šansu za Slaven vidi i u tome što će Dinamo sigurno biti fokusiran na uzvratnu utakmicu protiv Plzena u Europskoj ligi.

Trener Sertić na konferenciji za medije osvrnuo se i na činjenicu da je Slaven Belupo ove sezone skupio već 12 neriješenih rezultata u 20 odigranih kola.

– Potenciramo stalno te neriješene ishode, ali bio sam izjavio da i momčad koja ne gubi pokazuje određenu stabilnost i standardiziranost te da je to također jedna pozitiva. Možemo biti samo bolji, iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening, i nadam se da ćemo to pokazati u Zagrebu.

Utakmica će se igrati u nedjelju na Maksimiru s početkom u 17 sati i 30 minuta. Glavni sudac bit će Andrej Burilo iz Osijeka.

Slušaj uživo
zatvori